Amasya’da Il Müftümüz Durmuş Ayvaz Ulusal Ve Yerel Basın...

Amasya'da Il Müftümüz Durmuş Ayvaz Ulusal Ve Yerel Basın Mensupları Ile Kahvaltıda Bir Araya Geldi

il müftümüz durmuş ayvaz ulusal ve yerel basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi

26 Haziran 2020 - 10:15

İl Müftümüz Durmuş Ayvaz, İlimizdeki görevine yeni başlamasından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın ve İl Müftülüğümüzün projeleri ve çalışmalarını değerlendirmek ve tanışmak amacıyla Amasya’da faaliyet gösteren ulusal ve yerel basın mensupları ile İl Müftülüğümüz bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı programına katılan basın mensuplarına hoş geldiniz dileklerini ileten İl Müftümüz Durmuş Ayvaz konuşmalarına şöyle devam etti: “Şehzadeler şehri, tarihi derinliği, manevi kültürü olan, Anadolu'nun kalbi yiğit insanların mekânı olan Amasya’ya tekrar İl Müftüsü olarak dönmek benim için büyük bir şeref oldu. Allah nasip ederse burada görev yaptığımız sürece elimizden geldiğince Diyanet İşleri Başkanlığımızın bize vermiş olduğu yetki çerçevesinde vatandaşlarımızın dini ibadet hayatlarına katkıda bulunmaya çalışacağız. Bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımıza ve Diyanet İşleri Başkanımıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda çok şanslı olduğumu da ifade etmek istiyorum. Çünkü nereden başlayacağımı çok iyi biliyorum; bıraktığım yerden devam edeceğim. Allah izin verirse bizden önceki hocalarımızın bırakmış olduğu bayrağı biz teslim aldık. Şu ana kadar Amasya’mıza değer katan bütün hocalarımızı her kademede teşekkür ediyorum. Amacınız hasbi çalışmak, niyetimiz gönül insanı olmak, gönüllere dokunmak.”

Camilerin önemine değinen İl Müftümüz: “ Pandemi sürecinde camilerimiz ibadetten uzak kaldı. Biz cami ve Kur’an medeniyetli bir toplumuz. Cami bizim hayatımızda çok anlam ifade ediyor. Bizlerde mahalleler caminin, mabetlerin etrafında kurulmuştur. Bugün Amasya denildiği zaman II. Beyazıt Külliyesi ve birçok mabedimiz var. Dolayısıyla bizim hayatımızda caminin fonksiyonu çok fazla. Biz de o mabetlerimizi daha etkin hale getirmek istiyoruz. Yani sadece günde beş vakit namaz kılınan bir yer değil de hayatımıza her yönüyle tesir eden bir yön vermeyi hedefliyoruz. Yine bu kapsamda alanında önemli fikirler üreten İlahiyat Fakültemizdeki hocalarımız her gün düşünüyor, düşüncelerini öğrencilerine anlatıyor. Ben o bilgilerin, düşüncelerin halka ulaşmasını da istiyorum. Bu sebeple birinci önceliğimiz, İlahiyat Fakültesindeki hocalarımızı camilerimizde halkla buluşturmak olacak. Bu konuyla ilgili de bir çalışma başlattık.” dedi.

Vekalet yoluyla kurban kesimi ile ilgili açıklamalarda da bulunan İl Müftümüz şunları belirtti: “Kurban Bayramı geliyor. Bir de Kurban Bayramı gelmesi hasebiyle vatandaşlarımızın vekalet yoluyla kesecek olduğu kurbanlar var. Özellikle15 Temmuz sürecinden sonra vatandaşımızın Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'na bağlı şubemize çok büyük bir güveni oldu. Çünkü vatandaşlarımızın emanetlerini ehil ellerle beraber dünyadaki mazlum, muhtaç kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Bu yönüyle bizler de vatandaşlarımızın emanetlerine talibiz.  Buradan da onlara sesleniyorum: “Türkiye Diyanet Vakfı ve T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı onların en güvendiği adrestir, çünkü kurumlarımız, devlet eli ile beraber yapıldığı için istismara açık değildir. Geçen yıl Amasya’mızda halkımızın Vekaletle Kurban Kesimine büyük bir teveccühü oldu. İnşallah bu yılda bu teveccüh artarak devam edecektir.”

Her yıl camilerimizde coşkulu bir şekilde yapılan Yaz Kur’an Kursları’nın bu yıl pandemi süreci dolayısıyla Diyanet TV üzerinden eğitimlerin verileceğini belirten İl Müftümüz şu değerlendirmede bulundu: “Her bir hocamız mahallesindeki öğrencilerimizle beraber sosyal medyada, online sistemle buluşacak, onları takip edecek. Başkanlığımız tarafından Diyanet TV üzerinden de öğrencilerimize gerekli eğitimler verilecek.  Bu yönüyle Türkiye Diyanet Vakfımızın ve Başkanlığımızın gençlere yönelik çok güzel yayınları var.  Diyanet televizyonumuzda da çocuklarımızla ilgili çok güzel programlar var. Eğlence ve eğitim ikisi bir arada olsun ki bu sürecin en güzel şekilde beraberce atlatalım.”

Kahvaltı programına katılan basın mensuplarına teşekkür eden İl Müftümüz Durmuş Ayvaz: “Dolayısıyla bu süreçte bizim hizmetlerimize sizler varsınız. Sizler bizim için çok büyük anlam ifade ediyorsunuz. Sizleri ailemizin bir ferdi olarak görüyorum. Hizmetlerimizin tanıtılmasında basın çok önemli bizim için. Sizler bu toplumun kılcal damarlarısınız. Sizlerle tanışmak, hasbihal etmek için bu programı tertip ettik. Bizleri çok memnun ettiniz.” dedi.

Kahvaltı programına İl Müftü Yardımcılarımız İhsan Caner, Emine Uysal, Şube Müdürlerimiz Seyhan Elmacı, Mustafa Arslan ve Nurullah Fırat da katılım sağladı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...
Antalya'da Il Müftüsü Yalçınkaya, Yuva'da Hıdırellez Etkinliğine Katıldı.
Antalya'da Il Müftüsü Yalçınkaya, Yuva'da Hıdırellez...