Amasya’da Türkçe Dil Kursu Sertifika Töreni Düzenlendi

Amasya'da Türkçe Dil Kursu Sertifika Töreni Düzenlendi

türkçe dil kursu sertifika töreni düzenlendi

14 Ocak 2022 - 20:51

İl Müftülüğümüz Göç ve Manevi Destek Koordinatörlüğü tarafından göçmen kardeşlerimize yönelik manevi rehberlik ve din hizmetlerinin verilmesinde aynı dili konuşamamanın verdiği sıkıntılardan dolayı “Din Kardeşim, Dil Kardeşim” projesi hayata geçirilmiştir.

İl Müftülüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü  işbirliği ile yürütülen proje kapsamında 51 göçmen öğrenciye Türkçe kursu verilmiş olup kurs sonunda başarı gösteren 28 öğrenci düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.
Sertifika töreninde bir konuşma yapan İl Müftümüz Durmuş Ayvaz, proje paydaşı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti; “ Türkçe Dil Kursu’na katılımlarından dolayı muhacir kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu eğitimde başarılı olan kardeşlerimiz artık rahat bir şekilde Kur'an Kurslarımızda eğitimlerini alabileceklerdir.”
Türkçe Dil Kursu öğrencilerinin okudukları şiirler ve öğrenciler adına yapılan konuşma akabinde kursta başarılı olan öğrencilere sertifikaları verildi.

Programa İl Müftümüz Durmuş Ayvaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Coşkun,  Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Özarslan, Müftülüğümüz Göç ve Manevi Destek Koordinatörleri Şükriye Ayvaz ve Dursun Kiraz, kursa katılan öğrenciler ve kurs öğreticileri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...