Amasya’da Yaz Kur’an Kursu öğrencileri Izleyicileri...

Amasya'da Yaz Kur’an Kursu öğrencileri Izleyicileri Duygulandırdı

yaz kur’an kursu öğrencileri izleyicileri duygulandırdı

08 Ağustos 2019 - 23:30

İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen ‘Camiler Çocuk Dolsun Ahlâkı Kur'an Olsun’ temalı Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı ve Temel Dini Bilgiler Yarışması Ödül Töreni düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi Şehzade salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa Amasya Valisi Sayın Dr. Osman Varol’un yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu, kurum amirleri, vatandaşlarımız ile Yaz Kur’an Kursunda eğitim gören öğrenciler ve velileri katıldı.

Programda açılış konuşması yapan İl Müftümüz Sayın Abdulkadir Keşvelioğlu konuşmasında “Yaklaşık 2 ay süren Yaz Kur'an kurslarında ilimiz genelinde 7-14 yaş arası 13500 çocuğumuzun, başta İslam dinimizin temel bilgileri olmak üzere çeşitli konularda eğitim aldığını, yavrularımızın minik kalplerine Allah ve Peygamber sevgisinin aşılanmaya çalışıldığını bunun yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle eğitimin eğlenceli hale getirildiğini” ifade etti.

Amasya Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sarı da “Çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkmamız lazım. Bir şehrin güzelliği, bir medeniyetin güzelliği o insanların edep ve adabından ilim ve irfanıyla ilgilidir” dedi.

Amasya Valisi Sayın Dr. Osman Varol ise “Ülkemizde vatandaşlarımızın din eğitimi alanında çok yüksek bir bilinç düzeyine sahip olduğunu ve devletimizin de bu alanda her türlü imkânı sağladığını belirterek Diyanet İşleri Başkanlığı’nın büyük bir ilim ve irfan ordusuyla vatandaşlarımıza dini alanda gerekli her türlü hizmeti vermek için gayret gösterdiğine işaret etti ve çocuklarımızın eğitimlerinde emeği geçen başta İl Müftümüz olmak üzere bütün hocalarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Kur’an kursu öğrencilerinin seslendirdiği ilahiler ve tiyatro gösterisi ile devam edem programın sonunda temel dini bilgiler yarışmasında dereceye giren yaz kursu öğrencilerine ödülleri sayın valimiz, belediye başkanımız, garnizon komutanımız ve cumhuriyet başsavcımız tarafından verildi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri