Ardahan’da Kur’an Bülbülleri Belgelerini Aldı

Ardahan'da Kur’an Bülbülleri Belgelerini Aldı

kur’an bülbülleri belgelerini aldı

03 Eylül 2020 - 09:50

Ardahan Merkez Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursumuz ilk hafızlarını verdi.

Hafızlık Kur’an Kursumuz 18.10.2017 tarihinde eğitim ve öğretime açıldı. İlimizde açılan ilk Erkek Hafızlık Kur’an Kursu olması itibariyle önemli bir yere sahipti.

Merkez Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursumuzda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin başlamasıyla ilk hafızlar ne zaman yetişecek gibi sorular sorulmaya başlandı. Kur’an Kursu öğreticileri ilk hafızlarını yetiştirmek için, öğrenciler ise ilk hafızlardan olmak için büyük bir gayret ve özveriyle çalıştılar. Nihayet 3 yılın ardından o güzel güne ulaşıldı ve 3 öğrencimiz Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yapılan Hafızlık Sınavına girerek belgelerini almaya hak kazandılar.

İl Müftülüğümüz sınavda başarılı olan hafızlarımıza belgelerini vermek ve onları ödüllendirmek için bir program düzenledi. Programa katılan İl Müftümüz Remzi PEHLİVAN: “Allaha şükürler olsun ki bu güzel güne eriştik, sonunda ilk erkek hafızlarımız belgelerini aldı. Sizler Hafızı Kelamsınız. Allah’ın kelamını zihninizde taşıyorsunuz. Bu Allah-u Teâlâ’nın sizlere vermiş olduğu en büyük nimettir. Sizlere düşen bu nimetin şükrünü bilerek, hayatlarınızı Kur’an yoluna adayarak devam ettirmektir. Ardahan’da, bu ilim-irfan yurdunun açılmasında emeği geçen ve hayrı dokunan herkesten Allah razı olsun. Özellikle bu evlatlarımızın okumalarına vesile olan anne-babalarına ve hocalarına teşekkür ederim. Onlar sayesinde Ardahan’da ilk erkek hafızlarımız yetişti. Kursumuzun devamlılığı ve sürekliliği için yeni öğrencilerimizi her daim kursumuza bekleriz” dedi.

Belgelerini alan öğrencilerimiz ise çok mutlu olduklarını dile getirerek, hafızlığı bitirmelerine vesile olan hocalarına teşekkür ettiler. Hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret