Ardahan’da Prof. Dr. Armağan; Her şey Incelikten, Insan...

Ardahan'da Prof. Dr. Armağan; Her şey Incelikten, Insan Kabalıktan Kırılır.

prof. dr. armağan; her şey incelikten, insan kabalıktan kırılır.

12 Aralık 2023 - 18:49

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN’ın katılımları için Ardahan İl Müftülüğü tarafından "Peygamber ve Aile" konulu, Konferans düzenlendi.

Konferansa Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet BİBER , İl Müftüsü Adem KARADENİZ,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur DEDE, İl Müftü Yardımcısı Dr. Mustafa DEMİR, ARÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Öğr. Üyesi Dr. Taha YILMAZ, Akademisyenler, Şube Müdürleri, Vaizler, Din Görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, hafız erkek ve kız öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Bu kapsamda Serhat Ulu Camii toplantı salonunda tüm vatandaşlara da yönelik olarak düzenlenen Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN;  "Beyefendi oğlum; bir erkek herşeyi ile mükemmel olsa, yanında bir hanımefendisi olmayınca cennetin dahi  tadı lezzeti olmuyor. Her şey incelikten, insan kabalıktan kırılır. Nazik olmayan bir insanın toplumda itibar görmesi söz konusu değildir, bizimde çok ince, çok kibar, çok nazik bir peygamberimiz vardır onun yolundan gitmeliyiz. Kadının yeri gönlünüzdür, kalbinizdir, eşlerimizi sevmeli ve bağrımıza basmalıyız,evlilik sevgiyi  paylaşmaktır.
Hanımefendi kızım; senden bir isteğim var, sabah eşini  yolcu ederken o güzel elini eşin beyefendinin iki omzunun arasına koyup; "beyefendi uğurlar olsun, Allah işini rast getirsin, Allah  seni korusun,bize haram lokma getirme" diyerek yolcu et, kızım sizin duanız makbuldur ve hanım kızım akşam  eşleriniz geldiğinde  güler yüzle karşılayın inanınki erkeklerin içini paramparça eden konulardan birisi sizin suratınızın asıklığıdır,güler yüzlü olun"dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Isparta'da Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi
Isparta'da Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi