Ardahan Il Müftülüğü Kasım Ayı Mutat Toplantısı Ardahan Il...

Ardahan Il Müftülüğü Kasım Ayı Mutat Toplantısı Ardahan Il Müftüsü Adem Karadeniz’in Başkanlığında Gerçekleşti.

ardahan il müftülüğü kasım ayı mutat toplantısı ardahan il müftüsü adem karadeniz’in başkanlığında gerçekleşti.

24 Kasım 2023 - 09:50

İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımların katıldığı, 2023 yılı kasım ayı personel toplantısına, İl Müftüsü Adem Karadeniz, İl Müftü Yardımcısı Dr. Mustafa Demir, İl Vaizi Ercan Topuz ile Din Hizmetleri Uzmanı Kerim Alkan’ın katılımıyla Serhat Ulu Cami toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıda 43 . İl Müftüleri toplantısının, ana maddeleri olan “Deprem, Gazze ve kurumsal aidiyet” konuları ele alındı.

Konuşmasına din görevlilerini selamlayarak başlayan Müftü Karadeniz; “artık yeni gelişen dünyada insanların ölümden uzaklaştığı, ahiret inançlarının giderek zayıfladığı, herşeyi sorguladığı bir dönemde bize daha fazla görev düştüğünü bir kez daha anlamış bulunmaktayız. Demek ki herşeye hazır olmalı ve  bu alanda bize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeliyiz. Gazzede ki mazlum çocuklar, mazlum kadınlar ve  mazlum yaşlılar kazandı ama maalesef islam ümmeti kaybetti. 8 yaşındaki bir çocuğun biz ölümden korkmuyoruz ve Mescidi Aksa’yı ve Gazze’yi yahudilere bırakmayacağız  diyerek dünyaya mesaj vermesi onların korkmadığını,dünyaya bağlanmadığını ve bir islam dertlerinin olduğunu gösteriyor. Onların samimiyetlerinden ders almalıyız.” dedi
 
Toplantı gündem maddelerinin ele alınması ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gelen talimatların din görevlilerine duyurulması ve kasım ayında yapılacak faaliyetlerin istişaresi ile son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Isparta'da Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi
Isparta'da Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi