Balikesir’da Insan Ne Oldum Değil, Ne Olacağım Demeli

Balikesir'da Insan Ne Oldum Değil, Ne Olacağım Demeli

insan ne oldum değil, ne olacağım demeli

13 Mayıs 2020 - 09:40

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, engelli ailelerini ziyaret etti.

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN; “İnsan ilahi imtihana tabi tutulan bir varlıktır. Engellilik hali doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde meydana gelebilecek bir durumdur. Onun için insan; ne oldum değil, ne olacağım demelidir. Engelli olmak kişilerin tercihi değildir. Her insan potansiyel bir engelli adayı olduğunu ASLA unutmamalıdır. Allah’ın bize verdiği hastalık, şayet sabredersek diğer dünyada karşılığı cennettir.İnsan, Allah’ın verdiği sıkıntı ve hastalığa sabrederse, Allah onun o sabrını karşılıksız bırakmaz. Son olarak Ramazan ayının bu bereketli saatinde Efendimizin bir hadis-i şeriflerini sizinle paylaşmak isterim.  Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), bir hanım sahabeye; “hastalığından dolayı sana dua edip hastalıktan kurtulmanı mı, yoksa bu hastalığa sabredip cennete gitmeyi mi istersin” sorusuna, hanım sahabe; “ben hastalığa sabredip cennete gitmek isterim” şeklinde cevap vermiştir. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz, bu kadını cennetle müjdelemiştir. “ Dedi.

Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...