Bilecik’de Bilecik’te Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Bilecik'de Bilecik’te Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

bilecik’te hacı adayları dualarla uğurlandı

06 Ağustos 2019 - 10:36

2019 yılında hacca gitmek için hazırlıklarını tamamlayan hacı adaylarının heyecanlı bekleyişleri sona erdi. İlimizden Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 Yılı Hac Organizasyonunda, hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden 160 kişilik hacı adayı İlimiz Cumhuriyet meydanında yapılan program sonrası Bursa Yenişehir Hava Limanına uğurlandı.

Cumhuriyet meydanında yapılan törene Bilecik Valisi Bilal ŞENTÜRK, eşi Münevver ŞENTÜRK Hanımefendi, İl Müftüsü Necati AKKUŞ, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet GÜRSES, Din görevlileri ile beraber hacı adayları ve aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftümüz Necati AKKUŞ yaptığı konuşmada; “Kutsal bir iklimde, kutsal topraklara ve kutsal mekânlara gideceksiniz. Gittiğiniz yerleri ve geçirdiğiniz her saniyeyi aziz bilip, milletimizin nezaketini ferasetini ve kutsal değerlere olan saygınlığını bir kez daha yaşayıp yaşatınız” diyerek hacı adaylarına; “bizlere Haccın tüm kutsal yerlerinde dua edin, Kâbe’nin Kapısına yapışın ve dua edin, Resulullah Efendimizin Ravzasına vardığınızda bizlere dua edin, İslam alemine, Milletimize, Devletimize barış için huzur için bereket ve bolluk için dua edin” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Bilecik Valisi Bilal ŞENTÜRK Yaptığı konuşmada “Hac vazifesi herkesin hayatında 1 kere yapmak istediği fakat yoğunluktan dolayı herkese nasip olmayan ancak sizlere nasip olan bu kutsal görevin hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemize, Milletimize, İslam coğrafyasına ve bilhassa Bileciğimize dua etmenizi bekliyoruz. Allah ibadetlerinizi  kabul etsin.” diyerek hacı adaylarına dua ve temennilerde bulundu.

Hacı adayları İl Müftü Yardımcısı İbrahim ÖZEN’in yaptığı duanın ardından kutsal topraklara gitmek üzere Bilecik’ten ayrılarak Yenişehir Hava Limanına uğurlandı.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda