Bölge Finali Sinop’ta Yapıldı

bölge finali sinop’ta yapıldı

17 Ağustos 2023 - 00:05

Diyanet İşleri Başkanlığı hafızlık eğitimi veren Kur’an Kursları arası “Kur’an-ı Kerim’i Yüzüne Güzel Okuma Bölge Finali”Sinop’ta yapıldı.

Sinop Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim’i Yüzüne Güzel Okuma yarışması Bölge Finaline Amasya, Ordu, Rize, Samsun,Tokat,Giresun,Trabzon,Karabük, Kastamonu ve Zonguldak’tan Kur’an kursu öğrencileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim’i Yüzüne Güzel Okuma Bölge Finali  Ordu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Şükrü Dinlek başkanlığında İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah Salman ve  Erfelek ilçe Müftüsü Hikmet Bektaş değerlendirme komisyonunda görev aldılar.

Ev sahibi sıfatıyla komisyon üyelerine, Kur’an Kursu öğrencilerine velilerine ve Din görevlilerine “Hoş Geldiniz” diyen İl Müftü Vekili Dr. Abdullah Salman “tüm öğrenci arkadaşlara başarılar diliyorum”Dedi.

Yarışmacılara başarılar dileyerek ve hoş geldiniz diyen Komisyon Başkanı Ordu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Şükrü Dinlek sözlerine şöyle devam etti. “Diyanet İşleri Başkanlığımız hafız öğrencilerimizin motivasyon ve özgüvenlerini arttırmak, bilgi ve beceri düzeylerini sınamalarını sağlamak ve birbirleriyle kaynaşma ve tanışma fırsatları sunmak amacıyla bu yarışmayı düzenlemiştir. Bu yarışma katılımcıların tamamının kazandığı, kaybedeninin olmadığı bir yarışma icra ediyoruz. Yarışmaya katılma cesaretini göstererek kendi ilinde birinci olma başarısı gösteren her yarışmacı bizlerin nazarımızda bölge birinciliğini hak etmiş durumdadır. Ancak bölgemizi Türkiye finalinde temsil edecek erkek ve kız öğrencilerimizi bugün belirlemek zorundayız. Cenab-ı Hak hepinizi muvaffak eylesin” dedi.

Yarışma neticesinde erkeklerden Samsun İli Kavak ilçesi  Yaşar Doğu Kur’an Kursu Öğrecisi Şükrü Kaya bölge birincisi seçilerek 09 Eylül 2023 tarihinde Aydın’da yapılacak olan Kur’an-ı Kerim’i Yüzüne Güzel Okuma Final Yarışmasına katılmaya hak kazandı. Amasya’dan Necip Çiftçi ikinci olurken Trabzon’dan Ahmet Akif Adanur üçüncü oldu.

Yarışmada kızlar kategorisinde Trabzon İli Akçaabat ilçesi Demirtaş-Derecik Karaman Kur’an Kursu Öğrencisi Betül Başocak bölge birincisi seçilerek 05 Eylül 2023 tarihinde Afyonkarahisar’da yapılacak olan Kur’an-ı Kerim’i Yüzüne Güzel Okuma Final Yarışmasına katılmaya hak kazandı. Rize’den Berra Betül Yıldız ikinci olurken Samsun’dan Ceyda İlhan Üçüncü oldu.

Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin