Bolu’da Basın Açıklaması

Bolu'da Basın Açıklaması

basın açıklaması

27 Mayıs 2022 - 11:05

www.bolugündem.com ve www.boluolay.com internet haber sitelerinde yer alan 21 Mayıs 2022 tarihli “Vakıftan 1.94 milyon lira buharlaştı” başlıklı haberlerde iddia edilen konular hakkında aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur.

Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi’nin 2017-2021 yılları arasındaki iş ve işlemleri ile ilgili olarak Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi müfettişleri tarafından yapılan araştırma incelemede; adı geçen vakfın Bolu Şubesi’nde görevli H.E isimli personelin zimmetine para geçirdiği tespit edilmiştir.

Adı geçen kişinin zimmet fiilini münferit olarak gerçekleştirdiği anlaşıldığından Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi’nin kararıyla görevine son verilmiş, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunularak hakkında ceza davası açılmıştır. Ayrıca vakfa ait paranın bir kısmı ilgilisinden tahsil edilirken kalan kısmının tahsili için de takibat devam etmektedir.

Haberde yer alan Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi’ne ait bahse konu meblağın nereye harcandığının tespit edilemediği, Vakıf Yönetim Kurulu üyelerinin görevine son verildiği yönündeki idaalar gerçeği yansıtmamaktadır.

Vakfın Bolu Şubesine ait paranın zimmete geçirilmesi hadisesinde adı geçen şahıs ve İl Müftülüğü personeli arasında herhangi bir iltisak bulunmamaktadır. Konu tarafımızca da yakinen takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

İL MÜFTÜLÜĞÜ

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı