Bolu’da Diyanet, 2024-2028 Stratejik Planı Yayınladı

Bolu'da Diyanet, 2024-2028 Stratejik Planı Yayınladı

diyanet, 2024-2028 stratejik planı yayınladı

11 Mayıs 2024 - 11:05

" Hakk'ın İzinde, Halkın Hizmetinde "

DİYANET, 2024-2028 STRATEJİK PLANI YAYINLADI.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), 2024-2028 Stratejik Planı'nda din hizmetleri alanında kapsamlı bir değişim ve gelişmeyi hedeflemektedir.

Plana göre DİB, önümüzdeki 5 yıl içinde şu alanlarda önemli adımlar atmayı amaçlamaktadır:

✓1. Kurumsal Kapasiteyi Güçlendirmek:

Dini hizmetlerin sunumunda standardizasyon ve koordinasyonu sağlamak için yeni bir hizmet modeli geliştirilecek.

Din hizmetleri alanında çalışan personelin nitelikleri ve kapasiteleri geliştirilecek.

Yeni teknolojilerden yararlanarak din hizmetlerinin sunumunda yenilikçi yaklaşımlar geliştirilecek.

✓2. Toplumsal Dayanışmayı Artırmak:

Farklı din ve inanç gruplarıyla diyalog ve iş birliği çalışmaları geliştirilecek.

Toplumsal barış ve huzura katkıda bulunmak için dini rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunulacak.

Aile ve toplum yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalar yürütülecek.

✓3. Dini Bilgi ve Kültürünü Yaymak:

Dini bilgi ve kültürü doğru ve güncel bir şekilde yaymak için yeni eğitim ve öğretim programları geliştirilecek.

Dini yayıncılık faaliyetleri çeşitlendirilecek ve yeni medya kanalları aracılığıyla din hizmetlerine erişim imkanları genişletilecek.

Dini ve tarihi eserlerin korunması ve restore edilmesi için çalışmalar yürütülecek.

✓4. Uluslararası Alanlarda Etkinliği Artırmak:

Yurt dışındaki Türk topluluklarına yönelik dini hizmetler sunulacak.

Uluslararası alanda diyalog ve iş birliği çalışmaları geliştirilecek.

İslam'ın evrensel mesajını doğru bir şekilde tanıtmak için çalışmalar yürütülecek.

✓5. Dijital Dönüşümü Gerçekleştirmek:

Dini hizmetlerin sunumunda dijital teknolojilerden daha fazla yararlanılacak.

DİB'nın web sitesi ve diğer dijital platformları yenilenecek ve geliştirilecek.

Yeni nesillere din hizmetlerini daha etkili bir şekilde ulaştırmak için dijital içerikler üretilecek.

Sonuç olarak:

DİB 2024-2028 Stratejik Planı kapsamında din hizmetleri alanında önemli bir değişim ve gelişmeyi hedeflemektedir.

Bu planın başarıyla uygulanması halinde, DİB'nın toplumdaki rolü ve etkisi daha da artacak ve Türkiye'de din ve toplum ilişkileri daha da güçlenecektir.

Planın bazı önemli hedefleri şunlardır:

Her yaştan ve kesimden insana din hizmetleri sunmak

Dini bilgi ve kültürü doğru ve güncel bir şekilde yaymak

Toplumsal barış ve huzura katkıda bulunmak

İslam'ın evrensel mesajını doğru bir şekilde tanıtmak

Diyanet İşleri Başkanlığı'nı modern ve etkin bir kurum haline getirmek

Planın uygulanması için DİB, bütçe ve insan kaynağı da dahil olmak üzere çeşitli kaynaklara ihtiyaç duyacaktır.

-------

DİB 2024-2028 Stratejik Planı hakkında daha fazla bilgi edinmek için

https://stratejigelistirme.diyanet.gov.tr/.../2023... adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tekirdağ'da çorlu’da Anlamlı Kermes
Afyonkarahisar'da ıl Müftülüğümüzce Düzenlenen Ve Diyanet Işleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Teşrifleri Ile Gerçekleşecek Olan Hafızlık Icazet Merasimimize, Bütün Kur'an Sevdalılarını Bekliyoruz.
Afyonkarahisar'da ıl Müftülüğümüzce Düzenlenen Ve Diyanet...