Bolu’da Il Müftülüğünden Engelli Vatandaşlar Için özel...

Bolu'da Il Müftülüğünden Engelli Vatandaşlar Için özel Programlar Devam Ediyor

il müftülüğünden engelli vatandaşlar için özel programlar devam ediyor

17 Mayıs 2022 - 11:05

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vatandaşlarımızın cami hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmesini temin etmek, Engellilere yönelik din hizmetleri ile manevi danışmanlık ve rehberlik faaliyetlerinin, Cami merkezli din hizmetlerindeki etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla "Her ayın son pazar günü öğle namazında düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan Engelsiz Cami Engelsiz İbadet temalı cami buluşması programı Engelliler Haftası vesilesiyle 15 Mayıs 2022 Pazar günü  Karaçayır Baysal Camii’nde gerçekleştirildi.

Öğle namazından sonra gerçekleşen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Ahmet Halıcı’’ İslamın Engellilere Bakışını ve sağladığı kolaylıkları anlattı.

Bolu İl Müftülüğü olarak tüm vatandaşlarımızı dini konularda aydınlatmak ve engelli vatandaşlarımıza daha fazla zaman ayırmak suretiyle, İslam Dini’ni güzel örnekleriyle anlatmaya çalışıyoruz. Bizler her zaman sizin yanınızda ve hizmetinizdeyiz.

Ramazan ayı boyunca  onun rahmet iklimini, sahurun bereketini, iftarın sevincini, hep beraber yaşadık. Bu güzellikleri sene boyunca devam ettirelim. Rabbim size ve aile fertlerinize bundan sonraki hayatınızda hayırlı, sağlıklı  ömürler versin.

Davetimize icabet edip geldiğiniz için teşekkür ederim. Ayrıca böyle bir organizasyon düzenleyen engelli koordinatörlerimiz Nurşen Yıldırım ve Ali Turan hocama da teşekkür ederim. Sizleri misafir etmek bizi çok mutlu ediyor.’’dedi

Din görevlilerinin seslendirdiği Tasavvuf Musikisi ve İlahilerden sonra yapılan dua ile  program sona erdi.

Engelli vatandaşlar bu gibi programlarla bizi mutlu ediyorsunuz sizlere çok teşekkür ederiz diyerek duygularını dile getirdiler. Program sonunda tüm katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Gerçekleştirilen programa, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Halıcı, Gölyüzü Çayırpınar Camii Kız Kur’an Kursu Öğreticisi ve aynı zamanda İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Nurşen Yıldırım, Engelli Erkek Koordinatörü İmam-Hatip Ali Turan, Bolu İl Müftülüğü Görme Engelli Kursu Öğreticisi Fatma Eker, Din görevlileri, işitme ve görme engelli kurslarında öğrenim gören öğrenciler, öğrencilerin aileleri ve Bolu’daki engelli vatandaşlar katıldılar.

Engelli vatandaşlarımızın ve bazı öğrencilerimizin, engelsiz taksi ile camimize ulaşmasında yardımcı olan, Bolu Belediyesine ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne

desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Ayrıca Hafta boyunca Cami görevlilerince görev mahallerinde bulunan engelli bireylerin evlerine de ziyaretler gerçekleştirilmiştir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...