Cankiri’da Il Müftümüz Bürhan Keleş’in Kurban Bayramı...

Cankiri'da Il Müftümüz Bürhan Keleş'in Kurban Bayramı Mesajı

il müftümüz bürhan keleş'in kurban bayramı mesajı

30 Temmuz 2020 - 11:45

İL MÜFTÜMÜZ BÜRHAN KELEŞ’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Allah’ın müminlere rahmet, huzur ve sevinç vesilesi olarak bahşettiği eşsiz zamanlardan biri olan Kurban Bayramı’na kavuşmanın hazzını ve heyecanını yaşıyoruz. Bizleri bu bayram gününde buluşturan, kalplerimizi ve ruhlarımızı kaynaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve senalar olsun.

Rabbimizin dost edindiği İbrahim aleyhisselâma, Allah için kurban olmaya razı olan İsmail aleyhisselâma ve her iki Peygamberin sadakat ve teslimiyetini evrensel bir bayrama dönüştüren Muhammed aleyhisselâma sonsuz salât ve selâm olsun.

Kurban, yakınlaşma bayramı demektir… Rabbimizle, kendimizle olan mesafeleri ortadan kaldırmak için emredilmiş bir bayram… Bayramlar iman kardeşliğinin gerçek tezahür sahneleridir. Bayramlar, geniş katılımla eda edilen bayram namazlarıyla, bayramın sevincini, coşkusunu, neşesini ve huzurunu ilan eden tekbirleriyle, Müslümanların birlikleri, dirlikleri, arınmaları ve günlerinin bereketli olması için yapılan vaaz, hutbe ve dualarıyla ibadet günleridir.

Bayram, çatlak dudaklarımıza zemzem, çorak gönüllerimize inşirah olsun. Utançlarımızı, ayıplarımızı, pişmanlıklarımızı, ahlarımızı Rabbimizin rahmet kucağına dökelim. Habil gibi engin, Yusuf kadar sabırlı, İbrahim gibi halim, İsmail gibi teslimiyet timsali olalım.

Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte yılların verdiği tecrübeyle milletin emanetine sahip çıkıyor ve Afrika’dan Asya’ya, Uzakdoğu’dan Güney Amerika’ya, adını dahi duymadığımız birçok yoksul ülkeye, belki hiç görmediğimiz, hatta tanımadığımız aç, bîilaç ve muhtaç kardeşlerimize Kurban vekâletlerinizi ulaştırıyor ve kurbanlar kesiliyor.  “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş.” sloganıyla başlatılan bu kampanya ile kesilen kurbanlar yurtiçinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına dağıtılırken, yurt dışında ise açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu mazlum kardeşlerimize dağıtılmakta...

Arefe günü mesai sonuna (saat 18.00’a) kadar müftülüklerimiz, din görevlilerimiz veya bankalar aracılığıyla, ya da doğrudan online bağış olarak internetten bu kampanyaya katılabilirsiniz.

Evet, bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan bir tatil günü değil, insanî ve İslami güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının en güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. Ancak bu yıl Kurban Bayramı’nı farklı bir şekilde idrak ve ihya edeceğiz.  Ülkemiz, korona virüs salgını ile ciddi bir mücadele vermektedir. Bu mücadeleyi zaafiyete uğratmamak için tüm Çankırılı kardeşlerimizin, Çankırı Valiliğimizin belirlediği kurallara uyması son derece önem arz etmektedir. Bu kapsamda maskesiz kalabalık ortamlara girmeyelim, sosyal mesafeye dikkat edelim. Sağlığımızı korumaya özen gösterelim. Temizlik ve hijyen kurallarına uyalım.

Cenab-ı Hak mübarek Kurban bayramı hürmetine bu hastalık belasını bizlerden def-ü ref eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Çankırılı hemşerilerimizin Kurban Bayramı’nın hayırlı ve bereketli olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret