Denizli Müftülüğü Engelli Bireylerle Kahvaltıda Buluştu

Denizli Müftülüğü Engelli Bireylerle Kahvaltıda Buluştu

denizli müftülüğü engelli bireylerle kahvaltıda buluştu

04 Aralık 2023 - 12:05

Denizli Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle engelli bireylere yönelik kahvaltı programı düzenlendi.
Polis evinde gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Engelliler ile ilgili STK Başkanları ve Üyeleri ile Allı Cami İşitme ve Görme Engelliler Kur'an Kursu öğrencileri ve aileleri katıldı.
Programda konuşan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu; “Bizler, hem ferdi hem de devlet olarak bu kardeşlerimizi, becerileri ve imkanları nispetinde görevler vermek suretiyle hayatın merkezine çekmeli ve kendilerini yalnız bırakmadığımızı hissettirmeliyiz” dedi. 
Müftü Pamuklu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nitekim onlara çeşitli kademelerde görev ve sorumluluk veren Rahmet Elçisi (s.a.s.), bir ayağı aksayan genç dostu Muaz b. Cebel'i (r.a.) Yemen'e memur ve kadı sıfatıyla göndermiştir. Allah Resulü (s.a.s.) hayatı boyunca engellilere sahip çıkmış, onları asla hafife almamış, onları engelleri sebebiyle ayıplamamış ve onların hayatın içinde çeşitli kademelerde görev almalarını sağlamıştır. Bu vesileyle engelli kardeşlerimiz başta olmak üzere herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağlıklı günler diliyorum.” dedi. 
Ayrıca Denizli Müftülüğü İl Engelli Koordinatörlüğü projelerinden olan Ahmet Hulusi Efendi Cami Gençlik Merkezinde Pamukkale Üniversitesi öğrencileri tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel görme engelli bireyler için hazırlanan “O’na Gelene Engel Yoktur” isimli kitabın seslendirmesi sunuldu.
Engelli kardeşlerimizin Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve şiir okumalarıyla devam eden program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’ Yapıldı
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’...
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı