Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Dinç, Van’da Din...

Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Dinç, Van’da Din Görevlileri Ile Bir Araya Geldi

diyanet işleri başkan yardımcısı dinç, van’da din görevlileri ile bir araya geldi

17 Eylül 2022 - 00:55

Diyanet işleri Başkanlığınca “2022-2023 Yılı Umre Organizasyonu” kapsamında umre yapmak amacıyla kutsal topraklara gidecek vatandaşlara, rehberlik etmek üzere görevlendirilecek kafile başkanı, din görevlisi ve bayan irşat görevlileriyle ilgili Diyanet işleri Başkan (DİB) Yardımcısı Kadir Dinç seminer verdi. Van Abdulhakim Arvas İhtisas Merkezinde verilen seminerden sonra Başkan Yardımcısı Dinç Van İl Müftülüğüne geçti.

Van İl Müftülüğü Konferans Salonunda Van merkez ilçe din görevlileri ile bir araya gelen DİB Yardımcısı Kadir Dinç bir toplantı gerçekleştirdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık’ın açılış konuşmasında “Müslümanca düşünerek Müslümanca iş yaparak bu anlayışa sahip olarak bu millete hizmet ettiğimizde inanıyorum ki tüm işlerimiz düzelecektir. Allahutaala sizlerin de bizlerin de gayretlerini daim eylesin inşallah.” dedi.

Ardından kürsüye gelen DİB Yardımcısı Dinç, “DİB bünyesinde vazife yapmanın apayrı bir hazzı güzelliği var. Çünkü bu teşkilat gibi bir yapı yeryüzünde hiçbir İslam coğrafyasında hiçbir İslam ülkesinde yok. Bizim teşkilat mensuplarımız sizler bu güne kadar ortaya koyduğunuz çalışmalarla çabalarla sarf ettiğiniz hizmet aşkıyla beraber bu gün kimi çevrelerin özlendiği arzuladığı hayal ettiği yıkıma fırsat vermediniz. Yoksa şimdiye kadar birbirimize düşmüştük. Fesat çevrelere fırsat vermedik. Diyanet olarak bizler hakikatin peşindeyiz, doğruluğun peşindeyiz, ehli sünnet çizgisi üzere edebi bir metodu takip ederek Hz. Peygamber (sas)’in ahlakı çerçevesinde hepimiz bu görevi yürütmeye çalışıyoruz. Diyanet sizsiniz, biziz hepimiziz. Hep beraber bu teşkilatı oluşturuyoruz.

Bu güne gelinen noktada bulunduğumuz şu ortamda hiçbir din görevlisi kardeşimizin yapmış olduğu hizmeti küçümseyemeyiz, değerli hocalarım. Yaz Kur'an kurslarında ortaya koyduğunuz çabaya, gençlik hizmetlerinde ortaya koyduğunuz çabalar, kurban bağış kampanyaları, 4-6 yaş kuran kursları, milletimizin çocuklarına yapmış olduğunuz dini, iman i, hayri, bütün bu hizmetler, elbette her türlü takdirin üzerindedir. Bir imamın dili, bir Kur’an kursu öğreticisinin dili, bir Diyanet personelinin dili, Kur’an dili olmalıdır, Peygamber dili olmalıdır. Hiçbir sapkın hiçbir batıl ideolojinin dili bizim dilimiz olamaz. Yetişmekte olan nesle, kardeşlerimize ve gençliğimize karşı da mutlaka bu duyguyu, bu hissiyatı aktarmamız gerekiyor. Yoksa bu bolluğun, bu nimetin içerisinde şükrünü yerine getiremezsek nimetin yokluğu ile imtihan ediliriz, Allah muhafaza.

Dinç, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı.

“Değerli hocalarım!

Cenabı Allah muhabbetinizi, hizmet aşkınızı arttırsın. Saldırılara karşı mukavemet gücünüze güç katsın, inşallah. Mevla hizmetlerinizi bereketlendirsin. Biz az söyledik, siz çok anlamış olun. İnşallah yarınınız bu günden daha iyi daha bereketli olsun. Çünkü bütün dünyanın bütün dünya Müslümanlarının hatta bütün mazlum coğrafyanın tek savunucusu ülkemizdir. Allah ülkemizin birliğine dirliğine zeval vermesin. Hepinizi Allaha emanet ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Toplantının ardından, Van İl Müftüsü Dr. Şık’ı makamında ziyaret eden DİB Yardımcısı Dinç, İl Müftüsü Şık’ın Van’a yeni atanması nedeniyle tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Dinç, daha Sonra İl Müftü Yardımcıları ve Merkez İlçe Müftüleri ile bir araya gelerek sohbet etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda