Duzce’de Il Müftülüğünde Mevlid-i Nebi Konferansı Düzenlendi

Duzce'de Il Müftülüğünde Mevlid-i Nebi Konferansı Düzenlendi

il müftülüğünde mevlid-i nebi konferansı düzenlendi

18 Ekim 2022 - 12:25

"2022 Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Düzce’ye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, İl Müftülüğünce düzenlenen Mevlid-i Nebi Konferansına katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferans, Merkez Büyük Camii Müezzin Kayyımı Zülküf Aktepe’ nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Konferansın açılış konuşmasını İl Müftüsü Rüstem Can gerçekleştirdi.

Sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt bir davetçi olarak Hz. Peygamber (s.av.)’in niteliklerini bahsederek, "Sevgililer sevgilisi Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) tebliğ ve davetinde öne çıkan önemli hususiyet hiç şüphesiz onun tebliğ ettiği hakikatlere, insanları davet ettiği güzelliklere herkesten önce gönülden inanması, iman etmesidir.

-”Samimiyetle söylenmeyen kulaktan girip kulaktan çıkar”

“Efendimiz (s.a.v) tebliğ ve davetinde ihlas ve samimiyeti kuşanmış bir peygamberdi. İyilik ve güzelliklerin tebliğinde temel gaye Allah rızası olmalıdır. Biz cemaatimize, kardeşlerimize, evlatlarımıza, komşumuza ve akrabalarımıza bir takım iyilik ve güzellikler anlatıp onunda dinlemesini istiyorsak, samimi olmak zorundayız. Samimiyetle söylenmeyen söz kulaktan girip kulaktan çıkar. Ama samimiyetle söylenen söz kulaktan gönle gider kalbe yerleşir hayatta görülür ve tesir gösterir” ifadelerini kaydetti.

- “Allah Rasulü sadece Kâl insanı, söz insanı değil. Hâl insanıydı.”

“Allah Rasulünün tebliğ ve davetinde öne çıkan bir diğer önemli husus; onun tebliğ ettiği hakikatleri yaşayıp hayatında uygulamasıydı. Allah Rasulü sadece Kâl insanı, söz insanı değil. Hâl insanıydı yaşayan bir insandı. Anlatıp söyleyip de yaşamadığı hiçbir eylem ve güzellik yoktu peygamberimizin. Kendisine inanmayan insanların bile “Emin” vasfını taktıkları bir insandı bizim peygamberimiz” dedi.

Programa emekli il müftüleri Turgut Açari, Alaaddin Gürpınar, İbrahim Gemici, Başkanlık Müftüsü Selami Emen, ilçe müftüleri, daire amirleri ve din görevlileri katıldı.

Program sonunda “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerimize protokol tarafından hediyeleri takdim edildi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...