Erzincan’da Kur’an-ı Kerim Hizmet Içi Eğitim Kursu Başladı

Erzincan'da Kur’an-ı Kerim Hizmet Içi Eğitim Kursu Başladı

kur’an-ı kerim hizmet içi eğitim kursu başladı

13 Şubat 2020 - 13:02

Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün ilgi yazısı üzerine, vatandaşlarımızın dini hayatına rehberlik eden personelin, cami hizmetlerinde daha etkin ve verimli hizmet sunabilmeleri, Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun okumaları, imamet ve müezzinlik becerilerini geliştirerek mesleki yeterliklerini artırmaları amacıyla taşra teşkilatında yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla, cami görevlilerinin Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun olarak okumasına Başkanlığımızca büyük önem verilmektedir.

Bu itibarla, müftülüğümüzce düzenlenen Hizmet İçi Eğitim Kursu programı kapsamında ek listede kayıtlı imam hatip ve müezzin kayyımlarımızın 10.02.2020 ile 20.03.2020 tarihleri arasında altı hafta süreyle Hizmet İçi Eğitim Kursu’na tabi tutulmaları gerekli görülmüştür.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet Süsün, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Şen, Rehber Öğretici İmam Hatip Âdem Kocatürk, Ersoy Satılmış ve Müezzin Kayyım Erdoğan Seren öğretici olarak kursta görevlendirilmişlerdir.

Altı hafta ile sürecek olan kurs, müftülüğümüz kütüphanesinde on altı din görevlisi personelin katılımıyla bugün başladı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri