Erzincan’da Yaz Kur’an Kursu öğrencileri şenlikte Buluştu

Erzincan'da Yaz Kur’an Kursu öğrencileri şenlikte Buluştu

yaz kur’an kursu öğrencileri şenlikte buluştu

11 Temmuz 2019 - 13:02

Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Şenlikte Buluştu

Müftülüğümüzce Atatürk Parkında 10 Yaş altı Kur’an kurslarındaki öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinliğe İl Müftümüz Mehmet Emin Çetin, Kur’an kursları hocaları, müftülüğümüz görevlileri ve 10 yaş altı öğrenciler ve velileri katıldılar. Program, okunan İstiklal Marşının ardından Recep Demir Kur’an Kursu Öğrencisi Ahmet Taha Doğan’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Pir-i Sami Kur'an Kursu Öğrencileri Mevlevi gurubunun gösterileri, öğrenciler arası çuval yarışması, yüz boyama, baskılı resim yapma, halat çekme, ellere kınayla motifler çizme gibi çeşitli etkinlikler sergilendi. Palyaço gösterisi yapıldı, açılan stantlarda evlerde yapılan çeşitli tatlılar, börekler, pastalar, etkinliğe renk kattılar.

Etkinlikte İl Müftümüz Mehmet Emin Çetin günün anlam ve önemini vurgulayan kısa bir konuşma yaptılar; “Yaz Kur’an kurslarımızın bu tür şenlikler yapmasını Başkanlığımız özellikle istemekte, bu tür program ve etkinliklerin gençlik koordinatörlerimizin organizasyonuyla yapılmasını özellikle tavsiye etmektedir. Bu belki gecikmiş bir program ancak, arzu ettik ki yavrularımız kışın okullarda yazın camilerde ve Kur’an kurslarında fedakâr bir şekilde bilgiler edinmek, hem dünyalık hem ahiretlik bilgileri öğrenmekle meşgulken, arada bir de topluca bir araya gelsinler, kaynaşsınlar, şenlik havası içerisinde bir gün geçirsinler. Hoca hanımlar sağ olsunlar, fedakârca hazırlık yaptılar. Kısa sürede bu hazırlıklar tamamlandı. Velilerimizin desteğiyle çocuklarımız bugün burada hem kendileri neşeleniyorlar hem bizleri neşelendiriyorlar, hem kendileri seviniyor, hem bizler seviniyoruz. Temmuz ayının sıcak günlerinde bizleri mutlu ettiler. Allah’ta onları mutlu etsin diyorum” cümleleriyle sözlerini tamamladı.

Daha sonra etkinlik alanını gezerek öğrencilerin hazırladıkları çeşitli gösterileri, çalışmaları yerinde inceledi ve yapılan çalışmalar dolayısıyla öğrencilerle birlikte hocalarına, ailelerine teşekkür etti.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret