Eskisehir’de Gökmeydan Kız Kur’an Kursu öğrencileri Için...

Eskisehir'de Gökmeydan Kız Kur'an Kursu öğrencileri Için Hafızlığa Başlama Töreni Yapıldı

gökmeydan kız kur'an kursu öğrencileri için hafızlığa başlama töreni yapıldı

26 Nisan 2019 - 13:21

Odunpazarı İlçe Müftülüğü tarafından Gökmeydan Kız Kur’an Kursu’nda öğrenim gören öğrenciler için, Bed-i Hıfz (Hafızlığa başlama) merasimi yapıldı

Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen programa Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Müftüsü Bekir GEREK, Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur YILDIRIM, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenci ve velileri katıldı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR, hafızlık Kur’an’a aşık olmak demektir. Kur’an’a aşık olmadan hafızlık yapılmaz. Bu yüzden hafızlık bir aşktır. İnsanlar cennete aşık ama cennet ise hafıza aşıktır. Cennet bütün kapılarını açmış hafızları beklemektedir. Bu programı tertip eden Gökmeydan Kız Kur’an Kursu Yönetici ve hocalarımıza teşekkür ediyor, hafızlığa başlayan öğrencilerimize de başarılar diliyorum, bizleri programlarımızda yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize de şükranlarımı sunuyorum" dedi.

İl Müftüsü Bekir Gerek ise yaptığı konuşmada, "Böyle bir merasime, hafızlığa başlayacak öğrencilerimizin törenine bizleri şahit kılan Yüce Rabbimize hamd-ü senalar olsun. Bugün çok anlamlı bir törendeyiz. Şuan da melekler hafızlık yapan, Kur’an okuyan bu kardeşlerimizi kanatlarının üzerine almış adeta onları cennete uçurmaktadır. Onları yürekten kutluyorum. Bizim en büyük arzumuz Eskişehir’i hafızlık kenti yapmak, bunun içinde en az üç yüz beş yüz kişilik Kız Hafızlık Kursunu Eskişehir’ e kazandırmaktır’’ şeklinde konuştu.

Son olarak Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ise Yüce dinimizin kitabının hafızalara nakş edilmesi, hayata aktarılması anlamında Kur’an Kurslarının önemini vurgulayarak şunları kaydetti. Devletimiz çocuklarımızın eğitimden kopmadan, geleceğe dinimizle, maneviyatımızla, değerlerimizle hazırlanması için elinden gelen tüm çabayı göstermekte; kanun ve düzenlemeler yapmaktadır. Kurslarımızı yapma ve yaşatma noktasında çalışmaktadır. Bu güzelliğin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bugün hafızlığa başlayan öğrencilerimizin hafızlıklarını tamamlayabilmesini temenni ediyor, saygılar sunuyorum’ diye konuştu.

Programda öğrencilerin ilk derslerini okuması ve ilahi dinletisinin yanında sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri