Gaziantep’de Esma-ü’l Hüsna Camii Ibadete Açıldı - M. Ali...

Gaziantep'de Esma-ü'l Hüsna Camii Ibadete Açıldı - M. Ali Eruslu Kur'an Kursunun Temeli Atıldı

esma-ü'l hüsna camii ibadete açıldı - m. ali eruslu kur'an kursunun temeli atıldı

10 Nisan 2021 - 13:30

Bugün, ilimizdeki hayırsever tarafından yaptırılan Esma-ü'l Hüsna Camisinin açılışı yapıldı ve yine hayırsever tarafından yaptırılacak Mehmet Ali Eruslu Hafızlık Kur’an Kursu’nun temeli atıldı.

Şahinbey İlçesi Geylani Mahallesinde gerçekleştirilen açılış ve temel atma törenine, Vali Davut GÜL, Gaziantep Milletvekili Ahmet UZER, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN, İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, Şahinbey Kaymakamı Tahir ŞAHİN, Şehitkâmil Kaymakamı Ömer KALAYLI, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet TAHMAZOĞLU, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan FADILOĞLU, hayırsever Ökkeş ERUSLU ve ailesi katıldı.

Törenin açılışında konuşan Vali Davut Gül, “Eruslu ailesine teşekkür ediyoruz, aile olarak hayır anlamında bir hassasiyetleri var. İki buçuk senedir Gaziantep’teyim, bu süre içerisinde her hayır işinin mutlaka ucundan tuttular. Kimi zaman cami, kimi zaman Kur’an Kursu yapılmasında, kimi zaman da fakir fukaranın ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli katkıları oldu. Allah sayılarını arttırsın. Gaziantep’te bu anlamda bir hayır iklimi var. Mahalleli hemşerilerimizi tebrik ediyorum, iyi bir işi sahiplenmek, kadrini kıymetini bilmek de çok önemli. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Hafızlık Kur’an Kursu’nu yaptıracak Ökkeş Eruslu ve ailesi ile cami yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Emeği geçen Hasan hocamız başta olmak üzere bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum, Eruslu ailesine özel bir teşekkür ediyorum, hem iş, aş üretiyorlar, hem de hayırseverlik örneği gösteriyorlar” diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Eruslu ailesi başta olmak üzere caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Cami ve Hafızlık Kur’an Kursu’nun yapıldığı mahallenin kentsel dönüşüm dâhilinde olduğunu belirten Tahmazoğlu, bu alanın yeniden yapılandırıldığını söyledi.

İl Müftümüz Dr. Hüseyin Hazırlar ise Esma’ül Hüsna camisinin Cuma günü itibari ile ibadete açıldığını dile getirerek hemen yanı başında Hafızlık Kur’an Kursu’nun temelinin atıldığını, her ikisinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, emeği geçen herkese özellikle her hayra koşan Eruslu ailemize gönülden teşekkür ediyorum, dedi.

Hayırsever iş insanı Ökkeş Eruslu da “Burası İmam Hatip’i, Kur’an Kursu, camisi, inşallah 4-6 yaş çocuk grubu ile de büyük bir kompleks olarak mahallemize hizmet verecektir. Burada yetişen gençlik, Kur’an-ı Kerim’i anlar ve öğrenirse, kendi nefsinde yaşarsa inanın hem insanlığın hem de tüm İslam Âleminin sigortası olacaktır” diyerek hayırlı olmasını diledi.

Konuşmalar sonrasında Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nun temeli atılarak, Esma’ül Hüsna Camisi dualarla ibadete açıldı...


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...