Gaziantep’de Yetimler Bayram Etsin

Gaziantep'de Yetimler Bayram Etsin

yetimler bayram etsin

02 Nisan 2024 - 13:30

Ramazan Bayramı öncesi “Yetimler Bayram Etsin” kampanyası kapsamında 500 yetim çocuğa Bayramlık Kıyafet, Bayram Harçlığı ve Bayram Şekeri dağıtıldı.

Gaziantep İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi Kadın Kolları işbirliğinde başlatılan “Yetimler Bayram Etsin” kampanyası kapsamında, Hacı Perihan Kıymık Camii'nde düzenlenen programda Ramazan Bayramı öncesi yapılan yardımlarla 500 Yetim Çocuğun yüzü güldürüldü.

İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, “Ramazan ayının son 10 günündeyiz. Resul Ekrem (sav) Ramazan ayının son 10 gününde ibadet hayatına yoğunlaşmış ve ümmetini bu konuda teşvik etmiştir. Bizler de Ramazan ayının bu son 10 gününde ibadetlerimizin yanı sıra sosyal sorumluluk projemiz kapsamında ‘Yetimlerimize Sahip Çıkalım, Yetimlerimizi de Sevindirelim’ düşüncesiyle bir çalışma başlattık. 500 yetimimize bayramlık kıyafet, bayram şekeri ve bayram harçlığı hediye ettik.

“Yetimler Bayram Etsin” kampanyasının Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi Kadın Kolları ve Gönüllerinin yaptığı çalışmalardan sadece bir tanesi olduğunu ifade ederek, “Yetimlerin gönlünü almak Cenab-ı Hakk'ın rızasına ulaşmaktır. Biz de istiyoruz ki hiçbir çocuk mahzun olmasın ve boynu bükük kalmasın. O yüzden hayırseverlerimizin emanetlerini yetimlere ulaştırmanın, hayırseverlerimiz ile yetimler arasında köprü olmanın sevincini yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yetim çocukların Ramazan Bayramı öncesi yüzlerinin gülmesine vesile oldukları için mutlu olduklarını ifade eden HAZIRLAR, “Yetimler Gülerse Dünya Güler’ diyoruz. Rabbimiz memleketimizin yavrularını, İslam ümmetinin yavrularını, dünyada ki hiçbir yavrumuzu mahzun bırakmasın. Milletçe, Ümmetçe bizi huzur içerisinde bayrama eriştirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yardım dağıtım programında İl Müftü Yardımcısı Nazife SAĞLAMOĞLU, Şehitkamil Müftüsü Feyyaz İDİN ve TDV Gaziantep Şubesi Kadın Kolları Görevlileri de hazır bulundular.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş Müderrisi şeyh Fethullah Ayte Hocaefendi, Muş Alparslan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ı Makamında Ziyaret Etti.
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş...