Gaziantep Valiliği Koordinasyonunda Gaziantep Islam Bilim Ve...

Gaziantep Valiliği Koordinasyonunda Gaziantep Islam Bilim Ve Teknoloji üniversitesi Ile Il Müftülüğümüz Arasında Işbirliği Protokolü Imzalandı.

gaziantep valiliği koordinasyonunda gaziantep islam bilim ve teknoloji üniversitesi ile il müftülüğümüz arasında işbirliği protokolü imzalandı.

26 Nisan 2024 - 13:30

Protokole; Gaziantep Valisi Kemal ÇEBER, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus DEMİR ve İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR katıldı.

Protokolde konuşan Vali ÇEBER; “Aslında en çok olması gereken ve bir yandan da olan bir durumu resmiyetle hem hukuki bir düzene oturtuyoruz hem de bir sistematiğe dönüştürüyoruz. İl Müftülüğümüz ile ülkemizin en kıymetli üniversitelerinden biri olan ve başında İslam kelimesi olan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, bir iş birliğine imza atıyorlar. Bu protokol ile fiili olarak devam eden iş birliğini resmiyete döküyorlar. Bahsettiğimiz gibi bu iş birliğinin sonuçlarını alanda çok güzel neticeler olarak göreceğiz. Temennimiz tüm ülkeye örnek olmasıdır. Bizim gerçekten hem İslam dinini hem de İslami bilimleri çok iyi kavramış, fiili hayatta da hem bunu izah edebilecek hem de uygulama noktasında kendisine görev düştüğü zaman en doğrusunu uygulayabilecek personele ihtiyacımız var. Bu olmadığı zaman memleketin ne gibi sorunlarla karşı karşıya kaldığını hep beraber gördük. Bu proje, bu ihtiyacı karşılayacak. İnşallah bu proje ile ülkemize örnek olur ve çok güzel neticeler alırız.” dedi.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus DEMİR ise konuşmasında; “Müftülüğümüz ile ortak programlar yapıyoruz. Bu program da onlardan bir tanesi. Ancak, bu imzalayacağımız proje Türkiye’ de bir ilk olacak. Bu proje ile Din Görevlilerinin hangi yaşta olursa olsun hizmet içi eğitime tabi tutulmasını hedefliyoruz. Biz burada dini ilimlerin yanı sıra sağlık, psikoloji ve iletişim alanlarında da dersler veriyoruz. Ülkemize model olabilme hedefi ile başlattığımız projenin toplumumuza katkı sağlamasını temenni ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

İl Müftüsü Dr.Hüseyin HAZIRLAR konuşmasında; “Ülkemizde sahih dini bilginin üretildiği en önemli, en stratejik kurum İlahiyat Fakülteleridir. Diyanet İşleri Başkanlığımız ise üretilen bu bilgiyi hizmete dönüştüren, topluma din hizmeti sunan çok değerli bir kurumdur. Bu iki kurumun birbiri ile iş birliği, koordinasyonu ve dayanışmasının topluma doğru, sağlıklı bilgi ve etkili din hizmeti sağlama noktasında önemli bir işlevi olacaktır. Günümüzde topluma sunulan din hizmetlerinde hem çeşitlenme, hem de ihtiyaç farklılıkları var. Toplumun her kesimine din hizmeti sunarken Üniversitenin, İlahiyat Fakültesinin öncülüğünde bu hizmeti sunmamız önemli. İlahiyat Fakültesinde okuyan öğrencilerimizin mesleğe hazırlanırken staj yapabilecekleri gerek camilerde gerek Kur’an Kurslarında bir alan oluşturmuş olacağız. Protokolün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum ” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı ve fotoğraflar çekildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...