Giresun’da Hacı Adaylarına Seminer

Giresun'da Hacı Adaylarına Seminer

hacı adaylarına seminer

30 Nisan 2019 - 14:02

Hacı adaylarının ibadetlerini usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirmelerini sağlamak amacıyla kutsal yolculuk öncesinde görsel materyaller eşliğinde bilgilendirme semineri yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Yılı Hac Organizasyonuyla ve acentelerle hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarına yönelik eğitim seminerleri başladı.

İl Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen Hac Eğitim Semineri’ne 96 kişi katıldı.

Seminerde İbadet bilinci ve hac ibadeti, haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı, kardeşlik ve bir arada yaşama bilinci, yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık ve Hz. Peygamberin ve Mescid-i Nebevi gibi başlıklar üzerinde duruldu.

24 - 25 Nisan 2019 tarihlerinde yapılan seminer İl Müftü Vekili Murat MUTLU, İl Müftü Yardımcısı İbrahim MEMİŞ, İl Vaizi Zeynep ÖZDEMİR, Halk Sağlık İl Müdürlüğü hemşirelerinden Ayla Barutçu ve Hac ve Umre İşleri Şube Müdürü Ahmet AŞAR’ın katılımı ile tamamlandı.

Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...