Giresun’da Her Din Görevlisi Bir Din Gönüllüsüdür

Giresun'da Her Din Görevlisi Bir Din Gönüllüsüdür

her din görevlisi bir din gönüllüsüdür

04 Kasım 2020 - 14:00

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, ömürlerini başkalarının iyiliği, yeryüzünün imar ve ıslahı için adayan din görevlilerinin emeklilikten sonrada ‘din gönüllüsü’ olarak çalıştığını ifade etti.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, emekli din görevlileriyle bir araya geldi.  

Din görevlilerinin camilerin mihrabından, minberinden, kürsüsünden, minaresinden, Kur’an kurslarından yükselen sesi olduğunu ifade eden Müftü Oral, “Din görevlilerimiz doğumda, düğünde, asker uğurlamada, acı günlerinde her zaman milletimizin yanında yer almıştır. Din görevlilerimiz, dinî görevlerin ötesinde, yüklendikleri kutsal vazifenin gereği olarak, dinî değerlerin bilinmesi, erdemlerin yaşanması, güzelliklerin paylaşılması, bilgi ve ahlak merkezli bir dindarlığın benimsenmesi için çaba göstermektedir. Mihrap, minber ve kürsüde topluma rehberlik ve önderlik eden, ilmi, irfanı ve yaşantısıyla örnek olan tüm din görevlilerine teşekkür ediyor, ebediyete irtihal edenlere Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ediyorum.” dedi.  

Konuşmaların ardından emekli din görevlilerine plaket takdim edildi. Programda İl Müftü Yardımcıları Yusuf Genç ve Murat Mutlu ile Personel Şube Müdürü Mustafa Keskin hazır bulundu.  


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...