Giresun’da Kur’an Kurslarına Ilgi Her Geçen Gün Artıyor

Giresun'da Kur’an Kurslarına Ilgi Her Geçen Gün Artıyor

kur’an kurslarına ilgi her geçen gün artıyor

01 Ekim 2019 - 14:02

Diyanet'in 2013 yılında başlattığı 4-6 yaş grubuna yönelik Kur’an kurslarına ilgi her geçen gün artıyor. Giresun’da 8 kursta 370 öğrenci bulunuyor. Kurslarda çocukların yaşları gereği ihtiyaç duydukları gelişim süreçlerine katkıda bulunmak ve çocuklara değerler eğitimi vermek hedefleniyor.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Kur’an kurslarına erken yaşta başlayan öğrencilerin milli ve manevi değerlerle buluştuğunu belirtti.

İl Müftüsü Muhittin Oral, 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlaması münasebetiyle Kur’an kurslarına ziyaretlerde bulundu.

Yeni eğitim öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını dileyen Müftü Oral, “Kur’an kursu öğreticilerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bizim bir kimliğimiz var, bu vatanın olmazsa olmaz değeri, ortak paydamız bayraktır, ezandır, Kur’an ve İslam’dır. Allah’ım birlik ve beraberlikten bizleri ve öğrencilerimizi mahrum etmesin.”dedi.

Kur’an Kursu ziyaretlerine Giresun İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç te katıldı.

Diyanet’e bağlı 4-6 Yaş Kur’an kursları Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi eğitime yönelik oluşturduğu mevzuata ve yönetmeliğe uygun şekilde planlanıyor. Öğrencilerin derslikleri, oyun, istirahat, beslenme ve zaruri ihtiyaçlarını giderecekleri alanlar 4-6 yaş grubuna uygun şekilde oluşturuluyor.

Kur’an kursu öğreticileri gerçekleştirilen hizmet içi eğitimlerde alan bilgilerine ek olarak gelişim psikolojisi, ölçme-değerlendirme, sınıf yönetimi, rehberlik gibi konularda bilgi sahibi oluyor.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda