Hakkari’de Il Müftüsü Fakirullahoğlu; “yapacağımız En...

Hakkari'de Il Müftüsü Fakirullahoğlu; “yapacağımız En Doğru Iş Hata Yapmamak Ve Kötü Işlerden Uzak Durmaktır”dedi

il müftüsü fakirullahoğlu; “yapacağımız en doğru iş hata yapmamak ve kötü işlerden uzak durmaktır”dedi

24 Kasım 2022 - 14:20

İl Müftüsü Fakirullahoğlu; “Yapacağımız en doğru iş hata yapmamak ve kötü işlerden uzak durmaktır”dedi.

İl Müftülüğünce, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Hakkari Erkek Yurdu ile Afife Kız Yurdu’nda kalan öğrencilere yönelik “Hasbihal Sohbetleri” adı altında düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu “Yapacağımız en doğru iş hata yapmamak ve kötü işlerden uzak durmaktır.” dedi.

Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü Toplantı Salonunda “Gençliğe Değer Projesi” kapmasında KYK Manevi Danışmanları Tahir Cindioğlu ile Zübeyde Seven tarafından organize edilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Akabinde mikrofonu alan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu “Gençlik yıllarını dindar bir çizgide geçirip, namaz niyazına devam eden, heva, heves ve şehevi duygulardan uzak duran, faydalı ilim peşinde koşturan genç, hiçbir gölgenin olmadığı mahşer gününde arşın gölgesi altında gölgelenecek yedi sınıf insandan biridir.” dedi.

Hadis-i şerifte belirtildiği gibi ‘ihtiyarlık gelmeden önce gençliğin kıymetini bilelim’ sözleriyle konuşmasına devam eden İl Müftüsü Fakirullahoğlu; “Allah (c.c.) ve Peygamber (s.a.v.) sevgisini her şeyin üstünde tutalım. Allah’ın emirlerine sarılıp günahlardan sakınalım. ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ ayet-i kerimesinden hareketle Allah’ın emirlerinden birinin de faydalı ilim öğrenmek olduğunu unutmayalım. Allah’ın dinini yaşamaya ve ilim öğrenmeye dört elle sarılalım. Zamanın değerini bilelim. Zamanımızı boş ve faydasız uğraşlarla geçirmeyelim. Dijital ortamın zararlarından kaçınalım. Sosyal medyayı faydalı işler için kullanalım. Kötülüklerinden uzak duralım. Arkadaşlarımızla karşılıklı anlayış içinde tevazu ile geçinelim. Yapacağımız en doğru iş hata yapmamak ve kötü işlerden uzak durmaktır. Bir olalım, birlik olalım ki gücümüz ve kuvvetimiz elden gitmesin.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Konuşmadan sonra soru – cevap şeklinde devam eden programa, KYK Müdürü Muharrem Kaya, İl Müftüsü Yardımcısı Mehmet Ali Yiğit, KYK manevi danışmanları ve öğrenciler katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...