Hatay’da 7. Habib-i Neccar Hazretlerini Anma Etkinlikleri”...

Hatay'da 7. Habib-i Neccar Hazretlerini Anma Etkinlikleri” Kapsamında Hatmek’de Konferans Programı Düzenlendi

7. habib-i neccar hazretlerini anma etkinlikleri” kapsamında hatmek’de konferans programı düzenlendi

17 Haziran 2019 - 14:36

Bu yıl 7.si düzenlenen Habib-i Neccar’ı Anma Etkinlikleri kapsamında HATMEK Konferans Salonu'nda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet ÜNAL Konferans verdi. Programa; İl Müdürleri, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, İl Müftü Yardımcıları; Nazife SAĞLAMOĞLU,  Mehmet Emin OKUYUCU, İrfan AÇIK, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve  çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açış konuşması yapan İl Müftümüz; “Bu sene Habib-i Neccar Etkinliklerinin 7.sini idrak ediyoruz. Habib-i Neccar Hazretleri, Hz. İsa’ya (a.s), onun havarilerine gönderdiği elçilerine iman etmiş ve bu inancı uğrunda şehid edilmiş bir Allah dostudur. Kur’an’ın kalbi Yasin Suresidir, 20 ayet bu hadiseden söz etmektedir. Cenab-ı Hakk O’nu koşan adam olarak tarif ediyor. Habib-i Neccar Hz. deyince akla sadakat gelir, cömertlik gelir, elçilere iman gelir, davası uğrunda canını seve seve vermek gelir. Dolayısıyla bizler koşanlardan mıyız, oturanlardan mıyız; yoksa Habib-i Neccar Hz. misali yerinde duramayıp hakkı, hakikati hep söyleyenlerden miyiz? Bizler memleketimizde yüzlerce yıldır yaşattığımız güzellikleri nesiller boyu yaşatmak için bu tür programları tertip ediyoruz. Hz. Ömer döneminde 638 tarihinde Ebu Ubeyde Bin Cerrah kumandasındaki İslam ordusu Antakya'yı fethettikten sonra 5 cami yapmışlardır. Bunlardan birincisine Habib-i Neccar Hazretlerinin ismini vermişlerdir. O tarihten bugüne Habib-i Neccar  ismi Antakya’da birliğin, beraberliğin ve hoşgörünün simgesi olmuştur. Biz bu güzelliğin kıyamete kadar devam etmesini Rabbimden temenni ediyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet ÜNAL’da konuşmasında; “İslam davetinin Hz. Peygamber’in (s.a.v) önderliğinde Hicaz Bölgesinde yayılmaya başladığını, Kur’an’ın insanlığın ufkunda adeta bir güneş gibi doğduğunu, İlk Müslümanların insanlığa tevhidi, adaleti, barışı, esenliği vahyin ışığında öğrettiğini, Ashab-ı Kiram’ın Kur’an’la ilişkisine baktığımızda Kur’an’ı anladığını ve yaşadığını, Ashab-ı Kiram’ın kalplerini ve gönüllerini Kur’an’la şekillendirdiğini ve İslam Medeniyetinin böyle doğduğunu ifade etti. Yasin suresinin tefsirini yapan hocamız, Habib-i Neccar hazretlerinin hayatını anlattı. “Gelen elçileri korumak için gösterdiği gayreti, çabası ve cesareti ile cesaretin timsali oldu. Canı pahasına doğruları söyledi ve ezilenlerin mazlumların yanında oldu. İmanın insana nasıl bir güç kazandırdığını gösterdi. Tevhid inancı için koşturdu” dedi.

Prof. Dr. Mehmet ÜNAL hocamız; “Değerlerin alt üst edildiği güçlünün haklı kabul edildiği bir dünyada Habib-i Neccar’ın gündeme getirdiği değerlere çok ihtiyacımız vardır. İman, sadece vicdani bir mesele değildir. İman, hayata yansır, toplumsal sorumluluk sergiler. Tıpkı Habib-i Neccar Hazretleri gibi. O isteseydi o gelen elçilerin çağrılarına uyar kenara çekilebilirdi. Hayatı pahasına hak ve adalete sahip çıkarak yaşadı.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”