Hatay’da Hafız öğrencilerden Hatimle Teravih

Hatay'da Hafız öğrencilerden Hatimle Teravih

hafız öğrencilerden hatimle teravih

26 Mayıs 2019 - 12:45

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da İl Müftülüğümüz tarafından İlimiz genelinde 30 Cami/Mescidde hatimle teravih namazı kılınıyor.

Teravih namazının yanı sıra hatmin de sevabından yararlanmak ve 11 ayın sultanı ramazan ayını ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar, önceki senelerde olduğu gibi bu sene de hatimle teravih namazı kılınan camilere akın ediyor.

İlimize bağlı Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kurslarında eğitim gören hafız öğrenciler ve hafız Din Görevlilerimiz tarafından kıldırılan hatimle teravih namazı, aralarında  5 yıldır bu geleneği devam ettiren Antakya İlçemiz Merkez Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu ve ikişer yıldır hatimle teravih namazı kılınan Hz Ebubekir Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu, İskenderun İlçemizde Cemil Nezahat Güler Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu  ve Kırıkhan İlçemizde Merkez Erkek Kur'an Kursu’nun bulunduğu toplam 30 Cami/Mescidde hatimle teravih namazı geleneği devam ettirilirken, vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Genç yaşlarına rağmen hatimle teravih namazında gençlerin başarıları cemaat tarafından takdirle karşılanıyor.

Asırlardır Allah’ın evi Beytullah’ta ve Efendimiz’in mescidi Mescid-i Nebevi’de hatimle teravih namazı kılınmaktadır. İlimiz genelinde de bu yıl 30 Cami/Mescidde hatimle teravih namazı kılınmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren  İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU; “İnanıyorum ki hatimle teravih namazı İlimiz ve bölgemiz için birer manevi sigortadır.”  dedi.

Hafızlık Kurslarımızda yetişen öğrencilerimizin, vatana millete en güzel işleri yapacak nesiller olarak yetişeceğini ifade eden İl Müftümüz; “bu öğrencileri yetiştiren hocalarından ve anne babalarından Rabbim razı olsun.” dedi.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...