Il Müftüsü Mehmet Taşcı: "biz Adıyaman Din Gönüllüleri...

Il Müftüsü Mehmet Taşcı: "biz Adıyaman Din Gönüllüleri Olarak Yaşlı Ve Kronik Hasta Olup Muhtaç Vatandaşlarımıza Bir Telefon Kadar Yakınız."

il müftüsü mehmet taşcı: "biz adıyaman din gönüllüleri olarak yaşlı ve kronik hasta olup muhtaç vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız."

04 Nisan 2020 - 09:00

Adıyaman İl Müftümüz Mehmet Taşcı: ”Malumunuz Dünya Sağlık Örgötü tarafından “Küresel Pandemi” olarak  tanımlanan Covid-19 olarak isimlendirilen Koronavirüsün salgınına ülkemizde de yoğun bir yayılma durumu ile karşı karşıyayız.  Devletimiz de, bu virüsten daha fazla etkilenen 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmalarını yasakladı. İlimizde bu durumdaki vatandaşlarımızın ihtiyaçları “Vefa Sosyal Destek Grubu” tarafından karşılanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, ülke genelinde din görevlileri ile birlikte valilikler ve kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet gösteren Vefa Sosyal Destek Grupları çalışmalarına destek veriyor.

Adıyaman’da İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Adıyaman Şubesi olarak, Adıyaman Vefa Destek Grubu’nda gönüllü olarak, Merkez, belde, köy ve mezralarımızda  görev yapan tüm din görevlileri olarak destek vermekteyiz. Hem ihtiyaçlarını karşılıyoruz, hem manevi rehberlik yanı sıra, Devletimizin ve yetkili kurumlarının uyarılarına harfiyyen uyulması gerektiğini de anlatıyoruz. Dünyayı etkileyen Covid-19 salgınından dolayı büyük bir sıkıntı yaşanmaktadır. Rabbim bizleri bu sıkıntılardan bir an önce kurtulmayı bizlere nasip etsin. Bu çok ciddi bir sorundur. Dünya şu an bu virüsle mücadele etmektedir. Bu virüsten kurtulabilmemiz için tedbirli olmamız ve evlerimizden çıkmamamız gerekiyor. Bunun için insanlarımızın sokağa çıkmamaları, sosyal mesafenin korunması, yakın  temasın olmaması, mecbur kalmadıkça evimizden çıkmamız gerekiyor ki salgını kısa sürede atlatabilelim.”

Yardımlaşmanın İslam’ın emri ve gereği olduğunu belirten MüftüTaşcı: "Bizde bu süreçte İl Müftülüğü Vefa Destek Grubu olarak şu an 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan ihtiyaç sahibi ailelerimizi ziyaret ederek onların ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her cami görevlimiz görevli olduğu mahalle, belde, köy ve mezrasındaki bu tür vatandaşımızı tespit etmiştir. Valiliğimizin de verdiği görevlerin yanında bize ulaşan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız eğer evlerinde kalırsa biz zaten ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Onların dışarı çıkmasına gerek yok. Biz Adıyaman Din Gönüllüleri olarak yaşlı ve kronik hasta olup muhtaç vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız. Yeter ki evlerinden çıkmasınlar. Hayat ve Sığar. Lütfen evlerimizde kalalım.” dedi


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...