Karaman’da Miraç Gecemiz Mubarek Olsun

Karaman'da Miraç Gecemiz Mubarek Olsun

miraç gecemiz mubarek olsun

20 Mart 2020 - 16:41

MİRAÇ GECEMİZ MUBAREK OLSUN (21.03.2020 CUMARTESİ)

Allah (C.C.)’ın Selamı Selameti Ve Rahmeti Üzerimize Olsun.

Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V.)’e Salat Ve Selam Olsun.

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

 

سُبْحَانَ الَّـذ۪ٓي اَسْرٰى بِعَبْدِه۪ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ اِلَى الْمَسْجِدِ الْاَقْصَا الَّذ۪ي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ اٰيَاتِنَاۜ اِنَّهُ هُوَ السَّم۪يعُ الْبَص۪يرُ

İsra Sûresi, (1)

"Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir." (İsra Sûresi,1)

21 Mart 2020 Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece Miraç Gecesidir.

Namazımız Miracımızdır.

Her türlü maddi ve manevi tedbirimiz Miracımız olsun. Evlerimiz Mescidi Haram, Mescidi Nebevi, Mescidi Aksanın şubeleri mesabesinde olsun inşaallah.

Ne olur Allah rızası için tedbirlerimizi elden bırakmayalım. Devlet Sorumlularımızın ilân ettikleri tedbirlere harfiyyen uyalım.

Devletimiz, Diyanetimiz karar aldı ve bu alınan kararlar, bizleri, insanları koruma amaçlı. Tereddüt etmeden, alınan kararlara hepimizin uyması, tâbi olması gerekir. Din İşleri Yüksek Kurulumuzun açıkladığı gibi; Cuma farziyeti üzerimizden sakıt olmuştur. Cuma namazı ile mükellef olanlar cuma namazı yerine öğle namazını münferiden evlerimizde, işyerlerimizde kılmalıyız. Tüm tedbirleri alarak bol tövbe, istiğfar, dua, dayanağımız olsun. Hepimizin buna çok ihtiyacı var. Rabbimizin merhameti üzerimizden eksilmesin. Tefekkür, tezekkür, tevekkül ve sonunda kurtuluşa ereriz inşaallah.

Karantinaya riayet dinen zorunludur. Kurallara uymayanlar kul hakkına girer. Kurallara riayet İslam'ın emridir. Bu zor dönemde; Milletimize, Devlet Yöneticilerimize, Sağlık çalışanlarımıza Rabbimizden muvaffakiyetler diliyoruz. Allah güçlerini arttırsın hepsinden razı olsun.

Yüce Rabbimiz, dünyadaki musibetlerin bir imtihan olduğunu ve bir musibetle karşılaşan mü’minin nasıl karşılayacağını Kur’an-ı Kerimimizde şu Ayeti Kerimelerde belirtmiştir:

وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْاَمْوَالِ وَالْاَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِۜ وَبَشِّرِ الصَّابِر۪ينَۙ ﴿١٥٥﴾اَلَّذ۪ينَ اِذَٓا اَصَابَتْهُمْ مُص۪يبَةٌۙ قَالُٓوا اِنَّا لِلّٰهِ وَاِنَّٓا اِلَيْهِ رَاجِعُونَۜ ﴿١٥٦﴾        اُو۬لٰٓئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَوَاتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَاُو۬لٰٓئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ ﴿١٥٧﴾

Bakara Suresi, (155-156-157)

"Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele!" Bakara Suresi, 155

"Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, "Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz" derler." Bakara Suresi, 156

"İşte Rablerinin lutufları ve rahmeti bunlar içindir ve işte doğru yola ulaşmış olanlar da bunlardır." Bakara Suresi, 157

Kardeşlerim;

Üç Aylar ve Regaib Gecemize Hucurat suresi ile başlamıştık. Gıybet, iftira, sui zanda bulunma, alay etme, karalama v.b. yasaklanan davranışlardan uzaklaşacaktık.

Miraç Gecemizde de İsra Suresi ile devam edelim. Beraat Gecemize doğru koşalım ve Ramazan Ayımıza kavuşalım.

İsra Sûresinden Dersler:

•“Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara "öf!" bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle.” (23)

•“Onlara merhamet ederek tevazu kanadını indir ve de ki: "Rabbim!, Tıpkı beni küçükken koruyup yetiştirdikleri gibi sen de onlara acı.” (24)

•“Akrabaya, yoksula ve yolda kalmış yolcuya haklarını ver, fakat saçıp savurma.” (26) 

•“Çünkü saçıp savuranlar şeytanların kardeşleridir. Şeytan ise Rabbine karşı çok nankörlük etmiştir.”(27)

•“Eli sıkı olma, büsbütün eli açık da olma. Sonra kınanır ve çaresiz kalırsın.” (29)

•“Şüphesiz Rabbin, dilediğine rızkı bol bol verir ve (dilediğine) kısar. Çünkü O, gerçekten kullarından haberdardır ve onları görmektedir.” (30)

•“Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur.” (31)

•“Ölçtüğünüzde ölçmeyi tam yapın, doğru terazi ile tartın. Bu daha hayırlı, sonuç bakımından daha güzeldir.” (35)

•“Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur” (36)

•“Yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Çünkü sen yeri asla yaramazsın, boyca da dağlara asla erişemezsin.” (37)

•“Bütün bu sayılanların kötü olanları, Rabbinin katında sevimsiz şeylerdir.” (38)

•“Bunlar, Rabbinin sana vahyettiği bazı hikmetlerdir. Allah ile birlikte başka ilah edinme. Sonra kınanmış ve Allah'ın rahmetinden kovulmuş olarak cehenneme atılırsın.”(39)

(İsra Suresi 23'ten 39. ayetler arası mealleri. Diyanet)

Mirac Gecesi Yapılabilecek İbadetlerden Bazıları:

1-Tövbe istiğfar etmek,

Seyyidül İstiğfar Duası

Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

اَللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّي ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ خَلَقْتَنِي وَأَنَا عَبْدُكَ ، وَأَنَا عَلىَ عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ ، أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ ، أَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ علَيَّ ،                      وَأَبُوءُ بِذَنْبي فَاغْفِرْ لي ، فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ أَنْتَ

Anlamı:

“Allah’ım! Sen benim Rabbimsin. Sen’den başka ibâdete lâyık ilâh yoktur. Beni Sen yarattın. Ben Sen’in kulunum. Ezelde Sana verdiğim sözümde ve vaadimde hâlâ gücüm yettiğince durmaktayım. İşlediğim kusurların şerrinden Sana sığınırım. Bana lutfettiğin nîmetleri yüce huzûrunda minnetle anar, günâhımı îtirâf ederim. Beni affet, şüphe yok ki günahları Sen’den başka affedecek yoktur.” (Buhârî, Daavât 2, / Riyazus Salihin, 1882 Nolu Hadis)

2- Kur’an-ı Kerim okumak, tesbihatta bulunmak,

3- Peygamberimize salavat getirmek,

4- Kaza namazı veya nafile namaz kılmak,

5- Dua etmek,

Kendimiz, yakınlarımız, ülkemiz ve tüm İslam Alemi için dua edelim.

Eş, dost, akraba ve tanıdıklarımızın hal ve hatırlarını soralım.. Dualarını alalım.

Rabbimiz bizlere Recep ve Şaban Aylarımızı mübarek kılsın Ve Ramazanı Şerife sağ salim ulaştırsın inşaallah. 
"Allah'ım! Ey insanların Rabbi! Sıkıntıyı gider, şifa ver. Şifayı veren ancak sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hastalık nedir bırakmasın." (Buhârî, Tıb, 37; Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

Miracın kalplerin cilası ve temizleyicisi olan Zikrullahla kul ile Yüce Yaratan arasındaki kapıların daima açık kalmasını temenni ediyorum. Rabbimiz tecelli eden celalini cemali Ilahiyyesine tebdil buyurarak Ehli İslama, Milletimize, İnsanlığa yönelen tehlikeleri bertaraf eylesin inşaallah. 

Bu dualar ve duygularla;
Geçmişten bugüne Dinimiz, Vatanımız, Milletimiz, Ezan ve Bayrağımız, İstiklal ve İstikbalimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimize ve ahirete irtihal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Bugün de Ülkemizin sağlığı, güvenliği, Milletimizin huzuru, barış ve selameti için gayret gösteren, tüm yöneticilerimize, sağlık çalışanlarımıza, doktorundan hemşiresine ve hasta bakıcısına, çalışanların hepsine, Kahraman Güvenlik güçlerimize nusretiyle ve kudretiyle yardım etmesini, Aziz Milletimizi ilelebet payidar kılmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

                                                                Muhammed Lutfi KETENCİ/KARAMAN İl MÜFTÜSÜ


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...