Karaman’da “zekat Iyilik Buluşmaları” Toplantısı...

Karaman’da “zekat Iyilik Buluşmaları” Toplantısı Düzenlendi

karaman’da “zekat iyilik buluşmaları” toplantısı düzenlendi

24 Şubat 2024 - 16:40

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekât konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekât bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "Zekât İyilik Buluşmaları" düzenleniyor.
Bu çerçevede Karaman İl Müftülüğü tarafından zekât bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla “Zekat İyilik Buluşmaları” toplantısı düzenlendi.
Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış ve selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Diyanet İşleri Başkanlığının sadece namaz ibadetinde değil hac ve zekat ibadetlerinde de halka öncü olduğuna vurgu yaparak konferansa katılım sağlayanlara teşekkür etti.
Konuşmacı olarak programa katılan Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, “Zekat İyilik Buluşmaları” kapsamında din görevlilerine hitap etti.
Kaan, konuşmasına Hacı Veyiszade, Gönenli Mehmet Efendi ve Mehmet Rüştü Aşıkkutlu gibi Türkiye’de din hizmetine adanmış bazı şahsiyetlerin toplum için yaptıkları faaliyetlerden bahsederek başladı ve “Bizler de bu hocalarımızın yolundan gidiyoruz” dedi. Ardından vakıf geleneğinin toplum içindeki öneminden, Hz. Peygamber’in ilk vakıf örneğini gösterdiğinden ve sahabenin de bu konudaki örnekliklerinden bahsetti. Yine iyiliğin yayılmasında faaliyet gösteren Türkiye Diyanet Vakfı’nın her il ve ilçede bulunduğunu, yurt içi ve yurt dışında nasıl faaliyetler yaptığını açıkladı ve “Bizler milletimizin namaz, oruç ve hac ibadetinde öncülük ediyoruz, zekat ibadetinde de öncülük ediyoruz, halkımızın zekatını güvenilir bir şekilde sahibine ulaştırıyoruz” dedi. Ayrıca “Zekat ekonomiyi tamir eder, faiz ise toplumu fakirleştirir, zekat bir gönüllülük değil zorunluluktur, her ferdi cimrilik hastalığından arındırır” ifadelerinde bulundu.
Program hediye takdimi ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri