Kars’ta Din Görevlilerine Yönelik Bilgilendirme Seminerleri

Kars'ta Din Görevlilerine Yönelik Bilgilendirme Seminerleri

din görevlilerine yönelik bilgilendirme seminerleri

15 Mayıs 2024 - 16:55

Din Görevlilerine Yönelik Bilgilendirme Seminerleri

Kars Toplum Sağlığı Merkezi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından İl Müftülüğü Sultan Alparslan Külliyesi Toplantı Salonunda Din Görevlilerine KKKA (Kırım Kongo Kanamalı Ateşi) hastalığı konusunda ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Hakkında bilgilendirme seminerleri verildi.

Düzenlenen seminerlerde, kırım kongo kanamalı ateşin kene ısırması sonucu bulaşan bir hastalık olduğu. Vücuda yapışan kenenin çıplak el kullanmadan vücuttan alınması gerektiğini ifade eden İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, böyle bir Durumla karşılaşan vatandaşlarımızın bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiği yönünde bilgilendirmeleri hususuna vurgu yapıldı .

ŞÖNİM Yetkilileri; Şiddetin küresel bir sorun olarak tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu, "Şiddet kullanımı pek çok farklı şekilde gerçekleşebilir. Fiziksel şiddetin yanı sıra bazı duygusal yöntemler ya da manipülasyonlar da birer şiddet davranışı olabilir. Bu sebeple, daha kapsamlı bir çerçeveden ilişkilerdeki güç ve kontrol dinamiklerini sorgulamak, şiddetin önüne geçmeye yardımcı olur. Şiddet mağdurlarını, şiddet içeren ilişki hakkında konuşarak destek talep etmeye davet ediyoruz. Şiddete uğrayan kişiler, şiddete uğrama riski bulunan kişiler ve durumu fark eden yakınları ALO 183 hattı üzerinden başvuru yapabilirler." dedi.

Program Din Görevlilerinin yetkililere yönelttikleri sorularla sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sinop'ta Il Müftümüz Paşa Bektaş, Daire Personeli Ile Toplantı Gerçekleştirdi
Sinop'ta Il Müftümüz Paşa Bektaş, Daire Personeli Ile Toplantı...
Zonguldak'ta Yaz Kur'an Kurslarında Eğitim-öğretim Tüm Heyecanıyla Sürüyor.
Zonguldak'ta Yaz Kur'an Kurslarında Eğitim-öğretim Tüm...