Kars’ta Hacı Altun çalkın 4-6 Yaş Kur’an Kursu Dualarla...

Kars'ta Hacı Altun çalkın 4-6 Yaş Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

hacı altun çalkın 4-6 yaş kur’an kursu dualarla açıldı

04 Aralık 2023 - 16:55

Hacı Altun Çalkın 4-6 Yaş Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

Kars İl Müftülüğü rehberliğinde Hacı Altun Çalkın 4-6 yaş Kur’an Kursu dualarla açıldı.

Açılış programına Kars Valisi Sayın Ziya Polat, Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kafkas Üniversitesi Rektörü Hüsnü Kapu, Kurum Müdürleri, Din Görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sultan Alparslan Camii Müezzin-Kayyımı Habip Kırcı’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program açılış konuşmasıyla devam etti.

Açılış konuşmalarını yapan İl Müftüsü Hamza Bayram: " Hacı Altun Çalkın 4-6 Yaş Kur'an Kursu açılışı için bir araya geldik. Bu kursumuzda vatanını seven, Rabbini, Peygamberini bilen, insanlığa faydalı nice yavrularımız yetişecek inşallah. Başta Sayın Valimiz olmak üzere Kars Milletvekilimize ve tüm emeği geçenlere gönülden teşekkür ediyorum. 4-6 yaş Kur’an Kursumuz hayırlı ve mübarek olsun " dedi.

Kars Milletvekili Adem Çalkın, "Burada çocuklarımız adım adım iyiliği, doğruluğu, dürüstlüğü, kültürümüzü öğreniyorlar. Bu kurslarda öğretilenler sayesinde bizler bugün sorun olarak konuştuğumuz şeyleri konuşmuyor olacağız. Bu yüzden bu kurslarımızın çok faydalı ve değerli olduğuna inanıyorum. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Ziya Polat:  “Çocuklarımızın maddi ve manevi açıdan ailelerine, ülkemize ve milletimize hayırlı birer evlat olarak yetiştirilmelerine katkısı olan önemli yerlerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Gelecekte önemli görevlere atanacak çocuklarımızın bu günden milli ve manevi değerlerine bağlı ve inançlı birer birey olarak yetişmeleri bu sıralardan geçmektedir. 4-6 yaş Kur'an Kurslarında çocuklara temel dini bilgilerin yanı sıra vatan, millet, ezan ve bayrak sevgisi öğretiliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Program Hayırsevere takdim edilen teşekkürün akabinde Müftü Bayram tarafından yapılan duayla birlikte kurdele kesimiyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sinop'ta Il Müftümüz Paşa Bektaş, Daire Personeli Ile Toplantı Gerçekleştirdi
Sinop'ta Il Müftümüz Paşa Bektaş, Daire Personeli Ile Toplantı...
Zonguldak'ta Yaz Kur'an Kurslarında Eğitim-öğretim Tüm Heyecanıyla Sürüyor.
Zonguldak'ta Yaz Kur'an Kurslarında Eğitim-öğretim Tüm...