Kayseri’de “deprem Anı, çök Kapan Tutun Ve Tahliye...

Kayseri’de “deprem Anı, çök Kapan Tutun Ve Tahliye Tatbikatı” Gerçekleştirildi

kayseri’de “deprem anı, çök kapan tutun ve tahliye tatbikatı” gerçekleştirildi

04 Kasım 2022 - 17:10

Kayseri’de bütün Kur’an kurslarında “Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi.

AFAD Başkanlığı tarafından ilan edilen “2022 Afet Tatbikat Yılı” kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı, Kayseri’de de bütün Kur’an kurslarında icra edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katıldığı Başkanlık yerleşkesinde gerçekleşen, "Diyanet İşleri Başkanlığı ile Deprem Anı, Tahliye ve Toplanma Alanı Uygulaması" programına Kayseri’de Uhud Yatılı Kız Kur’an Kursu’ndan canlı bağlantı yapıldı.

Uhud Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda gerçekleşen tatbikata, Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, İl Müftü Vekili ve İl Yardımcısı Muammer Turan, AFAD İl Müdürü Osman Atsız ve İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen eşlik ederken İl Müftülüğü personeli, Uhud Yatılı Kız Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrenciler ile tatbikat eksiksiz gerçekleşti.

Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve yetkililer önce sınıflarda deprem anında hayat kurtaran “Çök, Kapan, Tutun” yöntemini uygularken sonrasında Kur’an Kursu’nun deprem toplanma alanında düzenli bir şekilde toplanma çalışmasını gerçekleştirdi.

Ülke genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı 321 binada 15072 personel ve kursiyere Afet Farkındalık ve Tatbikat eğitimi verildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...