Kayseri’de Tdv Uluslararası Ilahiyat öğrencilerine Yönelik...

Kayseri'de Tdv Uluslararası Ilahiyat öğrencilerine Yönelik “ilmin Yeri Ve Cami'nin önemi” Konulu Program Düzenlendi

tdv uluslararası ilahiyat öğrencilerine yönelik “ilmin yeri ve cami'nin önemi” konulu program düzenlendi

12 Ekim 2020 - 17:10

İl Müftülüğü tarafından Diyanet Gençlik Merkezi’nde Türkiye Diyanet Vakfı burslusu olarak uluslararası ilahiyat fakültesinde öğrenim gören öğrencilere yönelik “İlmin Yeri ve Cami’nin Önemi” konulu gençlik buluşması programı düzenlendi.

 

Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Abdülaziz Öztürk ile TDV Eğitim Koordinatörü Şenol Bülbül, düzenlenen program hakkında bilgi verdiler.

 

Türkiye Diyanet Vakfı burslu uluslararası öğrencisi Bangladeşli Muhammed Aminul İslam, öğrenci arkadaşlarına hitabında, “Fakülteyi bitirdikten sonra göreceksiniz ki Türkiye’deki eğitim sistemi, özellikle ilahiyat fakültesindeki eğitim sizin önünüze gerçekten bambaşka bir ufuk açacaktır inşaallah. Buraya kadar gelmeye muvaffak eyleyen Rabbimize şükrediyoruz. Buraya gelmenin arkasında emeği olan hocalarıma teşekkür ediyorum. Bütün bunların arkasında emeği geçen İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven hocamıza da özellikle teşekkür ediyorum. Son olarak da benim bu başarımdan en çok mutluluk duyacak olan anne ve babama teşekkür etmek istiyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

 

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ise, “Türkiye Diyanet Vakfımız sizin gibi gençlerimizi ülkelerinizden, evlerinizden alarak ülkemizin değişik şehirlerine misafir ediyor. Buralarda hem birbirinizin kültürünü, hem ülkemizi tanıyorsunuz. Burada almış olduğunuz eğitimle memleketlerinize dönerek başta anne ve babalarınız olmak üzere kendi memleketinizin insanlarına Allah’ın rızasını gözeterek hizmet etmenizi istiyoruz. Başka da bir amacımız yoktur. Bizim teşekküre ihtiyacımız yoktur. Evet, sizler kadirşinas olarak teşekkür edersiniz. Ancak sizler teşekkür edin ve bizlere minnet duygusu içerisinde olun diye de bu hizmetleri sunmuyoruz. Anadolu insanı 3 kuruş, 5 kuruşundan biriktirerek dünyanın dört bir tarafındaki öğrenciler gelip okusunlar diye yardım ediyor. Ne sizin adınızı ve sanınızı bilirler ve ne de sizin teşekkürlerinize muhtaçtırlar. Ama Allah Teâla’nın rızasını kazanmaya taliptirler. Zaten asıl olan da budur. Veren elin alan elini görmediği, muhataptan ve yardım ettiği kimseden bir teşekkür dahi beklemeyen insanların sadakaları ve zekâtları kabuldür. Diğerlerininki değildir zaten.

 

“İSLAM ÜMMETİ, MÜSLÜMANLARIN YAŞAMIŞ OLDUĞU TOPRAKLAR ZORLU BİR DÖNEMEÇTEN GEÇİYOR”

 

Son iki yüz yıldır İslam dünyası hep geriye gidiyor. Özellikle son 100 yıldır Müslümanların iyi kötü temsilcisi olan Osmanlı Devleti’nin yıkılmasından sonra tabiri caizse teşbih taneleri gibi dağıldık. Keşmir’den Arakan’a, Yemen’den Suriye’ye, Irak’tan Filistin’e, Somali’den Sudan’a birçok yerde kardeşlerimiz sıkıntılar çekiyorlar. Neden? İki sebep var. Birincisi düşmanlarımız güçlü ve birlikte hareket ediyorlar. İkincisi bizler ümmet olma bilincine sahip değiliz ve birbirimize düştük; düşmanlarımız da bunu kullanıyorlar. Onun için birbirimize düşünce Allah bizden rahmetini aldı. Ve bizim arkamızda esen yel artık önümüzden gelip bizi geriye götürüyor. Onun için bizler kendimizi iyi yetiştirmeliyiz.

 

“İSLAM ÜMMETİNİN ALİMLERE İHTİYACI VAR;

İLMİ İLE AMİL OLAN ALİMLERE İHTİYACI VAR”

 

Peygamberimiz (s.a.s.) veda hutbesinde oradaki yüz binlere şöyle seslenmiştir; “Size iki şey bırakıyorum. Bu iki şeye sımsıkı sarıldığınız sürece asla sapıtmazsınız. Yolunuzu şaşırmazsınız. Allah’ın kitabı Kur’an ve benim sünnetim.” İkisi de elimizdedir Elhamdülillah. Onun için bu ümmetin başı ne ile ıslah olduysa, cahiliye dönemi nasıl medeniyet dönemine dönüştüyse bu ümmetin sonu da aynı şekilde Kur’an ve Sünnet ile Peygamberimiz (s.a.s.)’in örnekliğiyle yeniden aslî hüviyetine kavuşacak. Biz yeter ki dinimizi güzel öğrenelim.

 

Evet Gençler! İslam ümmetinin alimlere ihtiyacı var. İlmi ile amil olan alimlere ihtiyacı var. İlmi tedrisat önce öğrenmek, sonra anlamak, sonra imkân varsa hıfzetmek, sonra yaşamak ve en son olarak başkalarına aktarmaktır. Bu süreçleri geçirirsek eğer dinimizi önce kendimiz yaşamış oluruz. Bütün öğrendiğimiz şeylerin hepsi yaşamak ile ilgili bir hadise. İlim insanları yüceltir. İlmin peşinden koşarsak rızık da bizim peşimizden koşar. Ama biz ilmi bırakır da rızkın peşinde koşarsak rızık önümüzden kaçar ve biz de sürekli onun peşinden koşarız. Oysa Allah bizi daha yaratırken rızkımızın ne olduğunu bize takdir etti. Er ya da geç o rızka sahip olacağız. Ama insanoğlu acelece hemen elde etmek istiyor. Akşamleyin yuvasına dönmüş olan bir kuş yarın sabah ne yiyeceğini düşünerek endişeye kapılmıyor. Yarın sabah o kuşlara Allah Teâlâ rızıklarını veriyor. Onlara rızkını veren, kâinattaki bütün canlılara rızkını veren Allah bize mi vermeyecek?

 

Gençler! Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sizlere hizmet eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye Diyanet Vakfımızın hayırseverlerine teşekkür ediyorum. Sizlerin gelecekte İslam ümmetinin birer ferdi olarak bulunduğunuz yerlerde hizmet ehli olarak Müslümanlara, insanlığa Allah rızası için hizmet etmenizi sizlerden rica ediyorum. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Program Türkiye Diyanet Vakfı burslu uluslararası öğrencisi olan ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni başarıyla 3,5 yılda bitiren Muhammed Aminul İslam’a İl Müftüsü Sayın Güven tarafından diploması takdim edildi. Yine TDV Kayseri Şubesi’nce öğrencimize çeşitli hediyeler verildi.

 

Düzenlenen program sonrası İl Müftüsü Sayın Güven, öğlencilerle birlikte akşam namazını eda etti, akşam yemeğini birlikte yedi ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.

 

Düzenlenen programa İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Abdülaziz Öztürk, TDV Eğitim Koordinatörü Şenol Bülbül ve TDV burslusu uluslararası öğrenciler katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”