Kayseri’de “umre Hazırlık Kursu Eğitim Semineri” Düzenlendi

kayseri’de “umre hazırlık kursu eğitim semineri” düzenlendi

14 Mart 2024 - 17:10

Kayseri İl Müftülüğü tarafından Ramazan ve Şevval umresi için kutsal topraklara gidecek olan vatandaşları bilgilendirmek amacıyla "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Semineri" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu aracılığıyla umre vazifesini yerine getirmek üzere Kayseri'den Ramazan ve Şevval umresi için kutsal topraklara gidecek olan umreciler "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Seminerleri" ile bilgilendirildi.

Kayseri İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda 13-14 Mart 2024 tarihleri arasında iki gün sürecek olan seminerde, İl Müftü Yardımcısı Vedat Tekin tarafından “İbadet Bilinci ve Umre Menasiki, Hz. Peygamber (s.a.s.), Mescid-i Nebevi ve Medine", İl Vaizi Dr. Dursun Sarı tarafından "Umre Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Bir Arada Yaşama Bilinci, İbadet Bilinci ve Umre Menasiki, Umrenin Hikmeti ve Umre’deki Sembollerin Anlamı", Dr. Levent Tüngar tarafından "Temel Sağlık Bilgileri" ve İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu tarafından da "Kadınlara Özgü Konular" konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Seminer sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Umre Malzemeleri umrecilere verildi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri