Konya’da “hayatımdaki Ayetler Kadrajımda 2” Fotoğraf...

Konya'da “hayatımdaki Ayetler Kadrajımda 2” Fotoğraf Yarışması Sonuçları Açıklandı

“hayatımdaki ayetler kadrajımda 2” fotoğraf yarışması sonuçları açıklandı

01 Haziran 2020 - 17:55

İlçe müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarına eğitim gören 10-14 ve 15 yaş üzeri öğrencilerin katıldığı “Hayatımdaki Ayetler Kadrajımda” konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları belli oldu.

Konya İl Müftülüğü, ilçe müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarına eğitim gören 10-14 ve 15 yaş üzeri öğrencilerin motivasyonlarını artırmak ve Kur’an-ı doğru anlamalarına katkı sağlamak amacıyla Nisan ayı içerisinde düzenlenen “Hayatımdaki Ayetler Kadrajımda” konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları belli oldu.

Konya İl Müftülüğü ve Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği (ASFOD) işbirliği ile düzenlenen yarışmada görev alan jüri üyeleri korona virüs tedbirleri kapsamında online olarak toplanan jüri, 28 Mayıs 2020 Perşembe günü saat 23:00’de  yarışmayı sonuçlandırdı.

Eserler yarışma kuralı gereği orta seviyeli mobil (Cep Telefonu) fotoğrafçılığı üzerinden değerlendirildi.

Yarışma sonuçlarına göre;

 

1.KATEGORİ (10-14 Yaş)

BİRİNCİ

Meryem KAYA / Yıldız Kız Kuran Kursu / Meram
“Gerçekten size Allah’tan bir nur, apaçık bir kitap geldi. Rızasını arayanı Allah onunla kurtuluş yollarına götürür ve onları iradesiyle karanlıklardan aydınlığa çıkarır, dosdoğru bir yola iletir.”  (Mâide 15, 16)

İKİNCİ

Arda Talha DEMİRCİ / Yavuz Sultan Selim Kur’an Kursu /Karatay
Rabbin bal arısına şöyle ilham etti: "Dağlardan, ağaçlardan ve insanların yaptıkları çardaklardan (kovanlardan) kendine evler edin." (Nahl Sûresi - 68)

ÜÇÜNCÜ

Mustafa AKTOPRAK / Yunus Emre Yatılı Kur’an Kursu
Allah bütün canlıları sudan yarattı. İşte bunlardan bir kısmı karnı üzerinde sürünür, kimi iki ayak üzerinde yürür, kimisi dört ayak üzerinde yürür. Allah dilediğini yaratır. Çünkü Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir. ( Nûr Sûresi - 45 )

2.KATEGORİ (15 Yaş ve üzeri)

BİRİNCİ

Emine ATALAY / Akören Orhaniye Kur’an Kursu
Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün birbiri peşinden gelmesinde, insanlara fayda veren şeylerle yüklü olarak denizde yüzüp giden gemilerde, Allah'ın gökten indirip de ölü haldeki toprağı canlandırdığı suda, yeryüzünde her çeşit canlıyı yaymasında, rüzgârları ve yer ile gök arasında emre hazır bekleyen bulutları yönlendirmesinde düşünen bir toplum için (Allah'ın varlığını ve birliğini isbatlayan) birçok deliller vardır.
(Bakara Sûresi  - 164)

İKİNCİ

Aysel Beyza AKYOL / Süreyya Yıldızı Kız Kur’an Kursu
Her insanın amelini (veya kaderini) boynuna bağladık. İnsan için kıyamet gününde, açılmış olarak önüne konacak bir kitap çıkarırız. (İsrâ Sûresi - 13)

ÜÇÜNCÜ

Emine KESKİN / Suffe Kur’an Kursu / Meram
Nihayet Karınca vâdisine geldikleri zaman, bir karınca: Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin; Süleyman ve ordusu farkına varmadan sizi ezmesin! dedi. (Neml Sûresi  - 18)

1. KATEGORİ MANSİYON:
Muhammed Enes İLHAN / Fahreddin Büyükkaplan Kur’ân Kursu / Selçuklu
Dağları görürsün, onları hareketsiz sanırsın. Halbuki onlar bulutların geçişi gibi hareket ederler. Bunu, her şeyi sağlam ve yerli yerince yapan Allah yapmıştır. Şüphesiz O yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. (Neml Sûresi  - 88)

1. KATEGORİ MANSİYON:
Meliha Nur YAŞAR / Gönüller Kız Kur’an Kursu / Karatay
Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler. (Bu), Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da Allah üzerine hak bir vaaddir. Allah'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O'nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır. (Tevbe Sûresi - 111)

2. KATEGORİ MANSİYON:

Elif GENÇ / Fahrünisa Kız Kur’an Kursu / Meram

Göklerde ve yerde bulunanlarla dizi dizi kuşların Allah'ı tesbih ettiklerini görmez misin? Her biri kendi duasını ve tesbihini (öğrenmiş) bilmiştir. Allah, onların yapmakta olduklarını hakkıyle bilir. ( Nûr Sûresi  - 41)

2. KATEGORİ MANSİYON:

Şerife GÜMÜŞ / TDV Bayan Çarşı Kur’an Kursu / Beyşehir

Allah, gece ile gündüzü birbirine çeviriyor. Şüphesiz bunda basiret sahipleri için mutlak bir ibret vardır. (Nûr Sûresi  - 44) 

1. KATEGORİ SERGİLEME:

Nisanur LEBLEBİ / Kevser Köksal Kız Kur’an Kursu / Akşehir
Bilin ki dünya hayatı ancak bir oyun, eğlence, bir süs, aranızda bir övünme ve daha çok mal ve evlât sahibi olma isteğinden ibarettir. Tıpkı bir yağmur gibidir ki, bitirdiği ziraatçilerin hoşuna gider. Sonra kurur da sen onun sapsarı olduğunu görürsün; sonra da çer çöp olur. Ahirette ise çetin bir azap vardır. Yine orada Allah'ın mağfireti ve rızası vardır. Dünya hayatı aldatıcı bir geçimlikten başka bir şey değildir.  (Hadîd Sûresi - 20)

Gül Nisa ÇAPAR / Yavuz Sultan Selim Kur’an Kursu / Karatay
O Rab ki kalemle yazmayı öğretti (Alak Suresi-4)

Osman Nuri ÖZÇOBANOĞLU / Elmas Kur’an Kursu / Selçuklu
Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün birbiri peşinden gelmesinde, insanlara fayda veren şeylerle yüklü olarak denizde yüzüp giden gemilerde, Allah'ın gökten indirip de ölü haldeki toprağı canlandırdığı suda, yeryüzünde her çeşit canlıyı yaymasında, rüzgârları ve yer ile gök arasında emre hazır bekleyen bulutları yönlendirmesinde düşünen bir toplum için (Allah'ın varlığını ve birliğini isbatlayan) birçok deliller vardır.
(Bakara Sûresi  - 164)

2. KATEGORİ SERGİLEME:

Seher TEKER / Mengene Nuri Osmaniye Kur’an Kursu / Karatay
Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler. (Bu), Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da Allah üzerine hak bir vaaddir. Allah'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O'nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır. (Tevbe Sûresi  - 111)

Ayşe GÖKDEMİR / Fahrünnisa Kız Kur’an Kursu / Meram
Rabbin bal arısına şöyle ilham etti: "Dağlardan, ağaçlardan ve insanların yaptıkları çardaklardan (kovanlardan) kendine evler edin." (Nahl Sûresi - 68)

Ali KANBUR / Seyyidül Kurra Ubey Bin Ka’b Yatılı Erkek Kur’an Kursu / Selçuklu
Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah'ın sanatıdır. Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır. (Neml Sûresi - 88) 

Fatma BOZLAK / Fahrünnisa Kız Kur’an Kursu / Meram
Görmedin mi, Allah, yerdeki eşyayı ve emri uyarınca denizde yüzen gemileri sizin hizmetinize verdi. Göğü de, kendi izni olmadıkça yer üzerine düşmekten korur. Çünkü Allah, insanlara çok şefkatli ve çok merhametlidir. (Hac Sûresi - 65)

Büşra CANPOLAT / Meram Osman Gazi Sosyal Tesisleri K.K.
(Ne var ki) bunlardan sonra yine kalpleriniz katılaştı. Artık kalpleriniz taş gibi yahut daha da katıdır. Çünkü taşlardan öylesi var ki, içinden ırmaklar kaynar. Öylesi de var ki, çatlar da ondan su fışkırır. Taşlardan bir kısmı da Allah korkusuyla yukardan aşağı yuvarlanır. Allah yapmakta olduklarınızdan gafil değildir. (Bakara Sûresi  - 74)

Züleyha Altın KARATOPRAK/ Mengene Nuri Osmaniye Kur’an Kursu / Karatay
Allah'ın (verdiği) rengiyle boyandık. Allah'tan daha güzel rengi kim verebilir? Biz ancak O'na kulluk ederiz (Bakara Sûresi  - 138)

Tuba UZUNLU / Suffe Kur’an Kursu / Meram
Görmedin mi ki, Allah nasıl bir örnek vermiştir: Güzel bir söz, güzel bir ağaç gibidir ki, onun kökü sabit, dalı ise göktedir.  (İbrahim Suresi - 24)


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...