Konya’da Poçanoğlu’ndan “alo Kur’an öğreniyorum”...

Konya'da Poçanoğlu’ndan “alo Kur’an öğreniyorum” Kursiyerlerine Ziyaret

poçanoğlu’ndan “alo kur’an öğreniyorum” kursiyerlerine ziyaret

09 Ocak 2020 - 17:56

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu,  “Alo Kur’an Öğreniyorum” projesi kapsamında mesai saatleri sonrasında Hacıhasanbaşı Kur’an Kursunda eğitim alan kursiyerleri akşam sınıflarında ziyaret etti.

Gündüz mesaide oldukları için Kur’an kurslarına gidemeyen memur, esnaf ve işçi başta olmak üzere, ortak noktaları Kur’an-ı Kerimi öğrenme arzusunda olan vatandaşlarımız, Konya İl Müftülüğü tarafından yürütülen “Alo Kur’an Öğreniyorum” projesi kapsamında açılan kurslarda Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler eğitimi alıyorlar.

 “Alo Kur’an Öğreniyorum” projesi kapsamında pilot kurs olarak seçilen ve bu doğrultuda eğitim veren Hacı Hasanbaşı Kur’an Kursunu ziyaret eden İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu sınıfları gezerek kursiyerlerle sohbet etti.  Allah'ın kelamını öğrenmeye hiçbir engelin olmadığını dile getiren Poçanoğlu, Kur'an-ı Kerimi öğretmenin ve öğrenmenin faziletlerine değindi. 

Kursiyerlerle gerçekleşen sohbetin ardından Poçanoğlu, akşam kurslarında görev yapan öğreticiler ile bir değerlendirme ve istişare toplantısı düzenledi.

“Alo Kur’an Öğreniyorum” projesi kapsamında eğitim veren Karatay İlçe Müftülüğü Hacı Hasanbaşı Kur’un Kursu’nda Salı ve Cuma akşamları 19:30 – 22:45 saatleri arasında şu anda 19 sınıf ve 19 öğretici ile toplamda 520 erkek kursiyer, Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler eğitimi almaya devam ediyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret