Korona Günlerinde Amasya’da 51 öğrenci Hafızlığını...

Korona Günlerinde Amasya’da 51 öğrenci Hafızlığını Tamamladı

korona günlerinde amasya’da 51 öğrenci hafızlığını tamamladı

06 Mayıs 2020 - 13:00

Koronavirüs salgınının Türkiye'de görüldüğü güne kadar öğretici-öğrenci şeklinde, yüz yüze ve yatılı kurslarda sürdürülen hafızlık eğitimleri, salgına karşı alınan tedbirler kapsamında teknolojik imkânlar kullanılarak uzaktan eğitim sistemine dönüştürüldü.

İl Müftülüğü’müze bağlı Büyükağa Medresesi, Şehit Alper Kalem, Merkez, Buhara, Ziyaret ve Helvacı Kur’an kurslarında devam eden hafızlık eğitimleri, uzaktan eğitim yöntemiyle dijital platformlar üzerinden yapılıyor. Özellikle uzun ve titiz bir planlamayı gerektiren hafızlık sürecinde öğrenciler, uzaktan eğitim yöntemiyle her gün düzenli olarak yaptıkları ezberlerini hocalarına görüntülü aramayla dinletiyor. Hafızlık hocaları ve öğrencilerinin büyük bir fedakârlık ve samimiyetle sürdürdükleri eğitim sabah ezanı saatlerinde başlayıp gün boyu devam ediyor. Bu şekilde devam eden bir aylık eğitim süresinde 13 kız, 38 erkek olmak üzere toplam 51 öğrencimiz hafızlığını tamamlarken diğer öğrencilerimiz günlük derslerini vermeye devam ediyor.

Salgın sebebiyle eğitime ara verilmesine karar verildiği günden itibaren hafızlık kurslarının eğitimini yakından takip eden İl Müftümüz Abdülkadir Keşvelioğlu, kurs yöneticileri nezdinde hafızlığını tamamlayan 51 öğrenciye, özveriyle eğitimlerine devam eden hafızlık hocalarına ve bu süreçte evlatlarına yardımcı olan velilere teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri