Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge Birincisi Kütahya’dan

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge Birincisi Kütahya'dan

kur’an-ı kerim’i güzel okuma bölge birincisi kütahya'dan

10 Eylül 2021 - 18:00

Diyanet İşleri Başkanlığınca hafızlık Kur’an Kurslarında okuyan kız ve erkek öğrencilere yönelik düzenlenen "Kur’an Kursları arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ege Bölgesi Finali" Kütahya’da gerçekleştirildi.

Ulu Camide yapılan Bölge Finali’nin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, böyle önemli bir finale ev sahipliği yapmanın mutluluğunu dile getirerek; “Sözün güzeli olarak indirilen Kur’an-ı Kerim ile hem dillerimizi hem de gönüllerimizi tezyin etmeliyiz. Kur’an-ı Peygamber Efendimize nazil olduğu şekli ile okuma, okuduğumuzu anlama, anladığımızı hayatımıza tatbik etme gayreti içerisinde olmalıyız. Kur’an talebesi oturuşu ile yürüyüşü ile farklı olduğunu hissettirmelidir. Ailesine, arkadaşlarına, çevresine ve topluma örnek olmalıdır.” diye konuştu.

Kütahya İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen erkek öğrenciler bölge finalinde, Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinde birinci olan öğrenciler bölge birinciliği için ter döktü.

Kütahya Ulu Camiinde yapılan yarışmada komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu; yarışmaya Kütahya’yı temsilen katılan Kütahya Emir Sultan Kur’an Kursu öğrencisi Furkan SÜNGÜ birinci oldu.

İzmir’den yarışmaya katılan Muhammed ALTUNBAĞ ikinci ve Manisa’dan yarışmaya katılan Ali Ekber YİTİZ üçüncü oldu.

Kız öğrenciler bölge finalinde, Afyonkarahisar, Denizli, İzmir, Kütahya ve Manisa illerinde birinci olan kız öğrenciler bölge birinciliği için ter döktü.

Kütahya’da yapılan yarışmada komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu; yarışmaya İzmir’i temsilen katılan İzmir Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Meryemnur YAVUZ birinci oldu.

Kütahya’dan yarışmaya katılan Hesna Köksal Hayme Hatun Kur’an Kursu öğrencisi Hilal CENGİZ ikinci ve Manisa’dan yarışmaya katılan Rumeysa İrem SEZER üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler İl Müftülüğü tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...
Bitlis'de Il Müftülüğümüzde Salavatlar Eşliğinde Bayramlaşma Merasimi Düzenlendi
Bitlis'de Il Müftülüğümüzde Salavatlar Eşliğinde Bayramlaşma...