Malatya’da 2’inci Ordu Kurmay Başkanı Ve Garnizon Komutanı...

Malatya'da 2’inci Ordu Kurmay Başkanı Ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat'tan Kurban Bağışı

2’inci ordu kurmay başkanı ve garnizon komutanı tuğgeneral hançeri sayat'tan kurban bağışı

30 Temmuz 2019 - 18:06

Türkiye Diyanet Vakfının “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” teması ile 2018 yılında 145 ülkede 436 bölgede vekâlet yoluyla kurban kestiğini, kurbanların özellikle dünyanın fakirlik ve yoksullukla karşı karşıya kalan bölgelerinde kesilmesi için gayret gösterildiğini, Türkiye Diyanet Vakfının vekâletle kurban keserek muhtaçlara dağıtma faaliyetinin sadece et dağıtmak olmadığını aynı zamanda yüce dinimizi ve değerlerimizi tebliğ edildiğini belirterek; vekâletle kurban ücretinin yurt içi için 890 TL, yurt dışı için 725 TL olduğunu, yine kurban etlerinin 2018 yılında 3 milyon 500 bin yoksul aileye dağıtıldığını belirten Müftü IŞILDAR, Tuğgeneral SAYAT’ı kurbanını vekâlet yoluyla TDV’ye bağışta bulunmaya davet etti.

2’inci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri SAYAT’ta yaptıkları açıklamada; Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışında Vekâletle Kurban Organizasyonuyla ilgili verilen bilgilerden memnuniyet duyduklarını, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganının çok güzel bir seçim olduğunu, milli birlik ve beraberlik içerisinde olmamızın değerinin daha da iyi anlaşıldığı bu günlerde kurbanını yurt dışında dağıtılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfına bağışladıklarını ifade ettiler.

Ziyaret, İl Müftümüz tarafından, 2’inci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri SAYAT’a “Kurban Vekâlet Alım Belgesi”nin takdim edilmesiyle sona erdi.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri