Malatya’da Braille Kur’anı Kerimi öğretme Sertifikası...

Malatya'da Braille Kur’anı Kerimi öğretme Sertifikası Programı

braille kur’anı kerimi öğretme sertifikası programı

09 Ağustos 2019 - 18:06

Malatya’da her türden engelliye ulaşmayı kendilerine prensip edinen din görevlilerimiz Malatya İl Müftülüğümüz Engelliler Koordinatörlüğü bünyesinde Halk Eğitimi aracılığıyla Braille Alfabesiyle Dini Kavramlar Eğitimi aldı. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 81 il’de oluşturulan engelli koordinatörlük birimi ile vatandaşlarımıza alanda uzman kişilerce başta din hizmetleri ve eğitimi olmak üzere dini yayınlar konusunda hizmet sunmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız Engelliler konusunda toplumumuzda ortak bir bilinç ve farkındalık oluşturmak, engellilerin dini vecibelerini kolay bir şekilde yerine getirebilmeleri için bir takım çalışmalar yürütmektedir.

Bu manada Malatya ilimizde bulunan engelli koordinatörlerimizle birlikte engelli vatandaşlarımıza yönelik din hizmetlerinin etkili ve verimli sunumu için din görevlilerimize yönelik Braille Kur’an-ı Kerim ve dini kavramlar sertifika programı düzenlendi.

İl Müftümüz Veysel IŞILDAR programda yaptığı konuşmalarında; Görme engellilere yönelik alan çalışmalarımızı genişletmek, daha çok engelliye ulaşmak için gönüllü personel sayımızı arttırmak, hizmet alanlarımızın engellilere yönelik ulaşılabilirlik seviyelerini yükseltmek için bugün gönüllülük esasına dayalı olarak açtığımız Braille Dini Kavramlar eğitiminde 16 din görevlisi hocamıza sertifikalarını takdim ediyoruz. Bu arkadaşlarımız inşallah gönüllerini ortaya koyarak hasbi bir şekilde engellilere hizmet sunacaklardır. Buradan tüm Malatyalı vatandaşlarımıza şu çağrımız olacaktır. Lütfen çevrenizde işitme engelli, görme engelli tanıdığınız kimse varsa din eğitimi için müftülüklerimize yönlendirelim. Ben bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen tüm görevlilerimize, Battalgazi Halk Eğitim Merkezi’mize, Belediye Başkanlığımıza teşekkür ediyorum.

Yaşadığımız dünyada yaklaşık 6 da 1 oranında engelli var yani 1 milyar insan engelli. Ülkemizde bu yaklaşık yüzde 10 civarında bu da 9 milyon insan demek. İşte bu nokta da engellilere yönelik bize düşen görev ve sorumluluklarımız var. Bizler bunu farkındayız ve elimizden gelen gayreti yerine getirmek  için alanda çalışan din görevlilerimizle birlikte paydaş kurumlarla çalışmaya devam edeceğiz.

İlimizde 2016 yılından itibaren 30 görme engelliye Kur’an-ı Kerim eğitimi verilmiştir. Yaz ve Kış Kur’an kurslarımız eğitimlerine devam etmektedir.

Semt konağında düzenlenen sertifika programına İl Müftümüz Sayın Veysel IŞILDAR, Müftü yardımcısı Fikriye ÖZKAN, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri ve kurs alan din görevlileri katıldı. Eğitime katılan din görevlilerine Braille Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri