Malatya’da “gençlerden Direniş Yurduna Selam” Mektup Yazma...

Malatya'da “gençlerden Direniş Yurduna Selam” Mektup Yazma Yarışması

“gençlerden direniş yurduna selam” mektup yazma yarışması

28 Aralık 2023 - 18:05

MALATYA MÜFTÜLÜĞÜ

Gençlerden Direniş Yurduna Selam” Mektup Yazma Yarışması

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

1. Yarışmanın Amacı: Gençlerimizin son zamanlarda dünyanın gündemine oturan Gazze’deki soykırıma karşı hem İslami ve hem de insani noktada duygu, düşünce ve eylemleri ile mazlumun yanında olmayı, zalime ve yaşanan zulme karşı çıkmayı yazacakları mektup ile ortak bir noktada buluşup bilinçli bir farkındalık oluşturmasına katkı sağlamaktır. “Eli kalem tutan bu davayı yazsın, hitabeti güçlü olan bu davayı konuşsun. Herkes bir şey yapsın ama sakın kimse sessiz kalmasın. Çünkü sessizlik öldürür” şiarıyla bu davayı yazacak kalemleri arıyoruz.

2. Yarışmanın Konusu: Filistin’de ve hususen Gazze özelinde yaşanan bu insanlık katliamına yönelik İslami ve insani sorumluluğunun gereklilikleri ile duygu ve düşüncelerini kaleme dökerek, zalime ve yaşanan zulme karşı mazlumun yanında durarak yazacakları mektuplarla dünyaya mesajlar vermektir.

GENEL KATILIM ŞARTLARI

1. Yarışmaya Türkiye’nin her tarafından katılım sağlanabilir.
2. Katılım ücretsizdir ve gönüllülük esasına bağlıdır.
3. Yarışmaya doğum tarihi 01.01.1996 ve sonrası olan gençlerimiz katılabileceklerdir.
4. Katılımcılar yarışmaya sadece bir mektup ile katılabileceklerdir.
5. Mektuplar, bilgisayar ortamında veya okunaklı bir şekilde el yazısıyla yazılabilecektir.
6. Mektuplar en fazla A4 boyutunda 2 sayfayı geçmeyecek şekilde yazılmalıdır.
7. Katılımcılar yazdıkları mektuplarının alt kısmına Adı-Soyadı- Doğum Tarihi- T.C. Kimlik No- Adres- İban No-İletişim numarasını yazarak malatya.yarisma@diyanet.gov.tr adresine gönderecektir.
8. Yazılacak mektupların her yönüyle özgün olması gerekmektedir. Mektuplar daha önce hiçbir mecrada yayınlanmamış olmalıdır. Mektubun tamamı ya da bir bölümü basın-yayın organı veya herhangi bir mecradan kopyalanmış ya da alıntı yapılmış ise mektup değerlendirilmeye alınmayacak ve derece aldı ise iptal edilecektir. 9. Eser içeriklerinde geçecek olan özel ve tüzel kişilere ait isimlerin kullanımıyla ilgili yasal hak ve sorumluluklar katılımcıya aittir.

MEKTUPLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

1. Filistin, Kudüs ve Gazze teması dışında yazılmış olan mektuplar değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.
2. Mektupları değerlendirmek üzere il müftülüklerinde 5 kişilik bir komisyon oluşturulacaktır.
3. Komisyon Din Hizmetlerinden sorumlu il müftü yardımcısı, şube müdürü, vaiz, eğitim uzmanı ve din hizmetleri uzmanı unvanlarında çalışan üç müftülük personeli ile iki edebiyat öğretmeni veya yazardan oluşturulacaktır.
4. Komisyon 20-29 Şubat 2024 tarihleri arasında toplanacak ve her jüri üyesi her mektup için Şartnamede yer alan değerlendirme formunu dolduracaktır. Her jüri üyesi mektupları değerlendirme işlemini tamamladıktan İcmal tablosu ile 5 üyenin her aday için verdiği puanların aritmetik ortalaması adayın yarışma puanı olacaktır. Dereceye giren ilk 10 (On) yarışmacıya ödüllendirme yapılacaktır.
5. Yazılan mektubun 16 Şubat 2024’ten önce malatya.yarisma@diyanet.gov.tr e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra gönderilen mektuplar değerlendirmeye alınmayacaktır.
6. Değerlendirmeye alınan mektuplar Müftülüğümüzde muhafaza edilecek, eser sahiplerine iade edilmeyecektir.
8. Malatya Müftülüğü yarışma ile ilgili değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

TELİF HAKLARI

1. Malatya İl Müftülüğü yarışma için gönderilen tüm mektupları televizyon, sosyal medya, kitap, dergi vb. her türlü alanda kullanım hakkına sahip olacaktır. Yarışmacılar mektuplarının bu ortamlarda yayınlanmasına izin vermiş olarak kabul edilir.
2. Katılımcı, yarışmaya gönderdiği eserin tümüyle kendisine ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Eserlerin alıntı olmasından doğabilecek her türlü yasal sorumluluk eser sahibine ait olacaktır.
3. Ödül alan katılımcıların beyan ve kabuller dışında hareket ettikleri anlaşılır ise elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Bu durumda diğer yarışmacılar hak sahibi olamayacaklardır.
4. Yarışma sonunda başarılı olan mektuplar, Başkanlığımız başta olmak üzere Malatya İl Müftülüğüne ait web sayfasında ve sosyal medya hesaplarında yayınlanabilecektir. Bu hesaplardan indirilerek başka İnternet sitelerinde veya sosyal medya hesaplarında yayınlanması durumunda mektup sahibi Diyanet İşleri Başkanlığından herhangi bir hak/ücret talebinde bulunmayacaktır.
5. Şartnamede belirtilmeyen konularda ya da olası uyuşmazlıklarda Malatya İl Müftüsü ve Müftülük Yarışma Jürisinin kararları geçerli olacaktır.

ÖDÜLLER ve ÖDÜL TÖRENİ

1. Dereceye giren mektup sahiplerine aşağıdaki miktarlarda ödül verilecektir.
Birincilik Ödülü 2.500 – TL, İkincilik Ödülü 2.000 – TL, Üçüncülük Ödülü 1.500 – TL 4. ile 10. (dahil) arasına Kitap Seti

2. Ödül töreninin yeri ve tarihi Müftülüğümüzce daha sonra duyurulacaktır. Ödül töreninin gerçekleştirilememesi halinde ayrıca duyuru yapılacaktır.

YARIŞMA TAKVİMİ VE SONUÇLARIN DUYURULMASI

Yarışmaya Katılım İçin Son Başvuru Tarihi: 15 Şubat 2024 Müftülük Jüri Değerlendirmesi: 20-29 Şubat 2024

Sonuçların Duyurulması
1. Yarışma sonuçları 05 Mart 2024 tarihinde Malatya İl Müftülüğü web sayfasında ilan edilecektir. Web sayfasından yapılan duyurular mektup yazan yarışmacılar için tebligat sayılacaktır.
2. Malatya Müftülüğü, yarışma takviminde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

MEKTUPLARIN DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ : Yarışmaya katılacak eserler jüri üyeleri tarafından aşağıdaki kriterler doğrultusunda değerlendirmeye alınacaktır.

Değerlendirme Kriterleri Jüri Değerlendirmesi

Mektubun özgünlüğü (25 Puan)

Mektubun duygu ve düşünceleri yansıtması (25 Puan)

Anlatımda akıcılık ve duruluk (25 Puan)

Türkçenin etkin ve yazım kurallarının doğru kullanımı (25 Puan)

MektupYazmaSartnamesi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri