Malatya’da Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması ödül Töreni

Malatya'da Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması ödül Töreni

mevlid-i nebi gençlik bilgi yarışması ödül töreni

15 Nisan 2019 - 18:06

Diyanet İşleri Başkanlığımızın ülke çapında, üniversite öğrencileri arasında düzenlediği Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması sonucunda ilimizde dereceye giren öğrenciler için Müftülüğümüz tarafından 13.04.2019 Cumartesi günü Yeşilyurt Belediyesi Barguzu Sosyal Tesislerinde Ödül Töreni düzenlendi.

Programa Sayın Valimiz Aydın BARUŞ ve eşi Nagihan BARUŞ Hanımefendi, İl Müftümüz Ümit ÇİMEN ve eşi Şerife ÇİMEN, İl Müftü Yardımcımız İhsan Mesut AKBAŞ, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Selami SAYIN ve eşi, İl Gençlik Koordinatörü Vaizimiz Feyza UÇAR, Müftülüğümüz Gençlik Çalışanı Din Görevlileri ve yarışmaya giren öğrenciler katıldı.

Programda konuşan İl Müftümüz Ümit ÇİMEN; “Kanunen toplumun her kesimini dini konularda aydınlatmak vazifesi kendisine verilmiş olan Diyanet İşleri Başkanlığımız görevini değişik alanlarda yerine getirmektedir. Bu bağlamda Malatya İl Müftülüğü ‘Doğru bilgi, sağlam inanç, güzel ahlak’ sloganıyla gençlik çalışmalarını gençlik koordinatörlüğü sistemiyle il merkezi ve ilçelerimizde koordinatörlerimiz aracılığıyla, iki Gençlik Merkezi, üniversite, Kredi ve Yurtlar Kurumu, orta öğrenim ve Kur’an Kurslarımızda yürütmektedir.

Başkanlığımızın gençlik hizmetleri bağlamında bu yıl ilki düzenlenen Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışmasına ilimizden 112 öğrenci katılmış olup, erkek ve kız öğrencilerden birer birinci Başkanlığımızca umre ile ödüllendirildi. Bu ay itibariyle il birincisi gençlerimiz umreye gidecekler. İl Müftülüğü olarak dereceye girenleri çeyrek altın ile ödüllendirdik” dedi.

Program dereceye giren öğrencilere Sayın Valimiz Aydın BARUŞ ve eşi Nagihan BARUŞ Hanımefendinin ödüllerini vermesiyle sona erdi.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...