Muğla’da Aile Içi şiddetin önlenmesi Konusu Dini Referanslarla...

Muğla'da Aile Içi şiddetin önlenmesi Konusu Dini Referanslarla Ele Alındı

aile içi şiddetin önlenmesi konusu dini referanslarla ele alındı

09 Kasım 2022 - 18:25

Muğla İl Müftülüğü ve Aile Dini Rehberlik Muğla Koordinatörlüğü tarafından    “Din Hizmetinde Tebliğ ve İrşat Sorumluluğu” ile “Aile içi şiddetin önlenmesinde dini referanslar” konulu program düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi  Atatürk Kültür Merkezi b Salonunda düzenlenen Programa Muğla İl Müftüsü  Yaşar Çapçı , İl Müftü Yardımcısı Sema Özbakış, Müftü Çapçı’nın eşi Hilal Çapçı, Aile Ve Dini Rehberlik İl Koordinatörü Nesibe Reçper, Vaizler , Din Görevlileri ile daire memurları katıldı.
Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşı ile Başlayan Program Yatağan İlçesi Madenler Mahallesi Cami İmam Hatibi Talha Hüseyin Karaca’nın okuduğu  Kur’an Tilaveti ile devam etti.

Burada  Din Hizmetinde Tebliğ ve İrşat Sorumluluğu konulu konuşmasında Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı Diyanette çalışmanın ayrıcalıkları ve sorumluluklarından bahsetti.

Toplumsal beklentilerin en yüksek olduğu kurumlardan birinin Diyanet  İşleri Başkanlığı olduğunu dile getiren Çapçı, personelinin bu bağlamda yapmaları gerekenleri madde madde sıraladı.
Daha sonra ile içi şiddetin önlenmesinde dini referanslar konulu sunumunu gerçekleştiren Milas Vaizi Salih Rıfat Şen ise, aile içi şiddet ve dinin bunu önlenmesinde neler tavsiye ettiği konularında bilgiler verdi.

Ayet ve Hadis eksenli yaptığı sunumunda hayattan da örnekler veren Şen, Din görevlilerine ailevi konularda çevreye vermeleri gereken mesajlar hakkında örnekli açıklamalar yaptı.
Toplumsal şiddeti tetikleyen unsurların ailede yaşananlarla başladığına dikkat çeken Şen, neler yapılabilir konusunda da her bir personele önemli görevler düştüğünü aktardı.

Program sonunda katılım sağlayan personel de fikirlerini dile getirerek sunuma katkı sağladı


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...