Müslüman ülke Ve Topluluklar Daire Başkanı Dr. Abdulcelil...

Müslüman ülke Ve Topluluklar Daire Başkanı Dr. Abdulcelil Alpkıray Denizli'ye Ziyarette Bulundu

müslüman ülke ve topluluklar daire başkanı dr. abdulcelil alpkıray denizli'ye ziyarette bulundu

27 Mart 2024 - 12:05

 

Müslüman Ülke ve Topluluklar Daire Başkanı Dr. Abdulcelil Alpkıray Denizli'ye ziyarette bulundu
DİB Müslüman Ülke ve Topluluklar Daire Başkanı Dr. Abdulcelil Alpkıray, Denizli'yi ziyaretlerinde İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun mihmandarlığında ilk olarak Acıpayam'a ziyarette bulundular. İlçe Müftüsü Hüseyin Sözen'e yapılan ziyaretin akabinde engelli personelimizi ziyeret ederek İl Müftüsü Pamuklu; Kur'an ayı Ramazan da en güzel hediye Kur'an olur düşüncesiyle engelli personelimize mealli hatim cüzleri hediye etti.
Acıpayam ziyareti akabinde Daire Başkanı Alpkıray ve İl Müftüsü Pamuklu esnaf ziyaretleri kapsamında iş adamı Mehmet Salih Başöz ve Özal Aksakal'ı ziyaret ettiler.
Esnaf ziyaretlerinin akabinde Daire Başkanı Alpkıray ve İl Müftüsü Pamuklu; Merkezefendi Müftülüğü tarafından koordine edilen iftar programında Pamukkale Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.
İftar programına katılan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan; “Filistinli öğrencilere sahip çıkılması, birlik ve beraberliğin sağlanması, ümitvar olunması gerektiğini belirterek öğrencilere iftar verilmesi sebebiyle İlçe Müftüsü ve ekibine teşekkür etti.”
 İl Müftüsü Pamuklu, “Filistin ve Gazze’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle öğrencilere metanet ve sabır dileyerek herkesin elinden gelen gayret ve yardımı yapması gerektiğini belirterek programı düzenleyen İlçe Müftülüğüne teşekkür etti.”
''PAÜ'de eğitim gören Filistinli öğrencilerimize iftarla birlikte; unutulmuş bir Osmanlı geleneğimizi hatırlatma babından Filistinli kardeşlerimize davetimize icabet ettikleri ve yemiş oldukları ikramlarımızdan dolayı çeneleri yorulmuş ve dişleri yıpranmış olur düşüncesiyle Osmanlı Geleneğimiz yaşatma niyetiyle öğrencilerimize "Diş Kirası" takdiminde bulunulmuştur.
Günün son ziyaretinde Daire Başkanı Alpkıray ve İl Müftüsü Pamuklu; Cevat Akşit KYK Yurdunda GSB İl Müdürü Ömer İlman, Manevi Danışmanlar, Gençlik Koordinatörleri ve gençlerle bir araya geldi. Teravih namazından sonra gençlerle yapılan hasbihal ile ziyaret sona erdi.
Son olarakDaire Başkanı Alpkıray ve Denizli İl Müftüsü Pamuklu; 1176 Derneği tarafından tertip edilen iftarda yabancı uyruklu Müslüman öğrencilerimizle bir araya geldi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri