Rize’de Cezaevinde Ramazan Coşkusu

Rize'de Cezaevinde Ramazan Coşkusu

cezaevinde ramazan coşkusu

07 Mayıs 2021 - 18:55

Ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular, on bir ayın sultanı Ramazan’ın ruhunu ve manevi coşkusunu yaşıyor.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlüler için Ramazan ayına özel programlar düzenlenerek, Ramazan ayının manevi bereketinden istifade etmeleri sağlanıyor. 

Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 2011 yılında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, tutuklu ve hükümlülere verilen din hizmetlerinin yanı sıra manevî rehberlik hizmetleri de sunulmaya başlanmıştı.

Bu kapsamda Rize Müftülüğü aracılığı ile Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki 1200 tutuklu ve hükümlüye yönelik Ramazana özel Cezaevi Vaizleri tarafından idari personelin de iştirak ettiği mukabele programı ve çevrimiçi sohbetler gerçekleştiriliyor.

Manevi Rehberlik Faaliyeti

Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda manevi rehberlik faaliyetleri çerçevesinde hükümlü ve tutuklulara yönelik Ramazan etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte Diyanet İslam İlmihali, 40 Hadiste Ramazan ve 40 Ayette Hz. Peygamber Kartelası, Diyanet Dergisi ve Diyanet Aile Dergisi hediye edilerek, Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından kandil simidi ve hurma ikramında bulunuldu.

Din hizmetleri kapsamındaki çalışmaların ilgi gördüğü cezaevinde hafızlığa devam eden 5 tutukluya maddi destekte bulunulurken, durumu iyi olmayan iyi halli tutuklu ailelerine de kumanya yardımında bulunuldu.

Ayrıca cezaevi personeline ve Jandarma’ya da Kur’an-ı Kerim ve kartela hediye edilerek Ramazanları tebrik edildi.

İftar Programı

Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda pandemi kuralları ve koronavirüs tedbirleri çerçevesinde düzenlenen iftar programına; İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Müftü Yardımcıları Abdullah Köseoğlu, Abdulkerim Karabıyık, Kalkandere İlçe Müftüsü Serkan Yalçın ve Kurum Müdürü Mehmet Aydın katıldı.

Programda Kur’an-ı Kerim okunarak İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından sohbet edildi. Müftü Çakmakçı sohbette, Ramazan ayının ve Kadir gecesinin önemine değinerek oruç tutmanın faydalarından ve Kur’an okumanın faziletinden söz etti. Bu ayda elde edilen kazanımların Ramazan sonrasında da devam ettirilmesinin ehemmiyetine vurgu yapan Müftü Çakmakçı, kurum çalışanlarının, hükümlü ve tutukluların yaklaşan Kadir gecesi ve Ramazan bayramını tebrik etti.

Çakmakçı, Ramazan ayının manevi havasından hükümlü ve tutukluların da istifade etmelerini sağladığı için cezaevi yönetimine teşekkür etti.

Ülkenin tamamında sevinçle karşılanan mübarek Ramazan ayı, ceza infaz kurumlarında da farklı bir heyecanla sürerken, Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlüler kendilerine yönelik gerçekleştirilen bu tür faaliyetlerden memnun kaldıklarını ifade ederek şükranlarını arz ettiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...