Rize müftülüğü Depremden Etkilenen Osmaniye’de Gönüllere...

Rize müftülüğü Depremden Etkilenen Osmaniye’de Gönüllere Dokunuyor

rize müftülüğü depremden etkilenen osmaniye’de gönüllere dokunuyor

28 Şubat 2023 - 18:55

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen yıkıcı depremlerin ardından deprem bölgelerinde yürütülen çalışmalara Diyanet İşleri Başkanlığı personeli ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri  tarafından destek veriliyor.

Depremin ilk saatlerinden itibaren bölgelere ekipler gönderilmesiyle başlanan faaliyetler aralıksız sürdürülüyor.

Bölgede enkaz kaldırma  ve yardım faaliyetleri devam ederken iyiliğe gönül veren din görevlileri yaraları sarmak üzere depremzedelerin yanında yer almaya devam ediyor.

Deprem felaketinin ikinci gününde Rize Valisi Kemal Çeber tarafından İl Müftüsü Naci Çakmakçı beraberinde Rize il merkezi ve ilçelerde görev yapan  54 din görevlisiyle Osmaniye'ye uğurlandı.  Eskişehir, Rize, Karaman ve Çanakkale  illerinden bugüne kadar kadın ve erkek din görevlilerinden oluşan toplamda 235 kişilik ekip Osmaniye'de yürütülen faaliyetlere katıldı. Dönüşümlü olarak görevin devam ettiği Osmaniye'de halen Eskişehir ve Rize illerinden kadın ve erkek olmak üzere toplam 55 din görevlisi  görevine devam etmektedir.

Osmaniye’de devam eden destek faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan İl Müftümüz Naci Çakmakçı, “Depremde vefat eden vatandaşların cenaze teçhiz, tekfin ve defin işlemlerini yürüten din görevlilerimiz, toplu mezarlık alanlarında gün boyu Kur’an-ı Kerim okuyarak acıları hafifletmeye devam ediyor. Ekibimiz tarafından depremden sağ olarak kurtulan vatandaşlara yönelik kurulan çadır kentlerde manevi destek hizmetleri sunuluyor, hayırsever insanlar tarafından Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlanan yaşam ve ihtiyaç maddelerinin dağıtımı titizlikle devam ettiriliyor. Enkaz altında kalarak vefat edenlerin ailelerine taziye ziyaretleri gerçekleştirilerek Kur’an-ı Kerim okunuyor, dualar ediliyor, sabır ve metanet dileklerinde bulunuluyor. Depremin etkilerinden kurtulmaları için miniklere 4-6 yaş Kur’an kursu öğreticilerimiz tarafından manevi rehberlik desteği sağlanıyor, oyunlarla eğlencelerle moralleri yüksek tutulmaya çalışılıyor. Gençlerin ve orta yaş grubu insanların depremin etkisinden kurtulabilmeleri için rehabilite çalışmaları yapılıyor, gençlere ‘Geçerken Dergisi’ çocuklara da 'Diyanet Çocuk Dergisi’ dağıtılıyor. Görevlilerimiz tarafından Cuma namazlarında görev alınıyor, mübarek gecelerde gerek camilerde gerekse toplanma alanlarında dini programlar tertip ediliyor, depremde hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okunuyor. Kepenk açan esnafa, enkazlardan yaralı olarak kurtarılıp hastanelerde tedavi gören depremzedelere ve depremden etkilenen ilçelere de ziyaretler gerçekleştirilerek geçmiş olsun dileğinde bulunuluyor.” ifadelerini kullandı.

Müftü Çakmakçı, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, acılı ailelere sabır, yaralılara da şifa dileklerinde bulunurken, sahada görev alan din görevlilerimize de kolaylıklar temennisinde bulundu.

Ziyaretler esnasında, hatıraların beton yığınlar altında kaldığını ifade eden Osmaniye halkı “Allah’tan geldik yine O’na döneceğiz.” sözleriyle tam teslimiyet örneği sergileyerek depremin ilk saatlerinden itibaren yanlarında bulunan Diyanet ve Türkiye Diyanet Vakfı  personel ve gönüllülerine  teşekkür ettiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il Müftülüğümüz Ev Sahipliğinde Yapıldı.
Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il...
Agri'da Etkili Hutbe Sunumu Eğitim Semineri
Agri'da Etkili Hutbe Sunumu Eğitim Semineri