Samsun Eğitim Merkezi Bağımlılıkla Mücadelede Dini Liderler...

Samsun Eğitim Merkezi Bağımlılıkla Mücadelede Dini Liderler Eğitim Semineri Il Müftülüğümüzde Başladı.

bağımlılıkla mücadelede dini liderler eğitim semineri il müftülüğümüzde başladı.

29 Haziran 2022 - 12:58

Bağımlılıkla Mücadelede Dini Liderler Eğitim Semineri İl Müftülüğümüzde Başladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İl Müftülüğümüz işbirliğinde 17 ilçe bağımlılık ve gençlik koordinatörlerimize yönelik olarak 3 yarım günlük oturumlar plânlanan eğitimin açılış oturumu, Valimiz Sn. Doç. Dr. Zülkif Dağlı, OMÜ Rektör Yardımcısı Sn. Prof.Dr. Recep Sancak, İl Müftümüz Sn. Seyfullah Çakır, OMÜBAM Müdürü Dr.Öğrt. Üyesi Figen Çavuşoğlu, eğitimci öğretim üyeleri, İl Müftü Yardımcıları, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçe Müftülerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İl Müftümüzün açılış konuşmalarıyla başlayan oturum Sn. Valimizin konuşmalarıyla devam etti. Sn. Dağlı katılımcılara yaptığı konuşmada: "Din görevlisi aynı zamanda dini lider, dini önder ve toplumda sözü geçen kişidir. Toplumda bağımlılıkla mücadelede bağımlılığı önleyici çalışmalarda dini önderlerimizin çalışmaları, özverili ve sorumluluk sahibi olmaları son derece önemlidir. Bizler bu meselede sorumluyuz, sizlerden de bu tür eğitimlerle bu konuda daha etkin olmanızı bekliyorum."şeklinde konuştu.

Manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetleri kapsamında planlanan ve OMÜ öğretim üyelerinin eğitimci olarak katıldığı eğitimler 4 bölgede toplanacak şekilde İlkadım, Çarşamba, Havza ve Bafrada olmak üzere toplamda 300 personele verilecek.

Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi