Sinop’ta “ramazan Ayı Ve Mali Ibadetlerimiz” Konulu Toplantı...

Sinop'ta “ramazan Ayı Ve Mali Ibadetlerimiz” Konulu Toplantı çevrimiçi Olarak Gerçekleştirildi

“ramazan ayı ve mali ibadetlerimiz” konulu toplantı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi

03 Mayıs 2021 - 00:05

Sinop İl Müftülüğü'nde İl Müftüsü Mustafa Düzgüney başkanlığında “Ramazan Ayı ve Mali İbadetlerimiz” Konulu Toplantı Çevrimiçi Olarak Gerçekleştirildi.
İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Din görevlilerinin katılımları ile gerçekleşen çevrimiçi toplantıda “Ramazan-ı Şerif geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hastalık gölgesinde geçiyor. Gündüzleri camilerimizde ibadetlerimizin yanında tedbirlere uygun olarak mukabelelerimizi okuyarak, akşam  teravih namazlarımızı da evlerimizi mescit aile efradımızı cemaat yapmak suretiyle idrak etmeye devam ediyoruz.” diyen  İl Müftüsü Mustafa Düzgüney sözlerine şöyle devam etti. “Ramazan-ı Şerif, bedeni ibadetlerimizin yanında mâli ibatelerimizi de içinde cem etmektedir. Bu ayda müminler fitreleri ile birlikte zekata malik olanlar zekatlarını hesaplayarak bu mübarek ay içerisinde infak ederler.
 İnfak, Allah’ın bize emanet ettiği mal ve servetten, verdiği nimetlerden başkalarına da ikram etmektir. İhtiyaç sahiplerini koruyup gözetmek, onlara kol kanat germektir. Ailemize, akrabamıza, komşumuza, din kardeşimize hâsılı tüm insanlığa faydalı olmak için çaba göstermektir. 
İnfak, beden ve ruhlara şifadır. Bizler, infakla nefsimizi ve malımızı arındırırız. Üzüntü ve kederi paylaşır, Rabbimizin hoşnutluğunu kazanırız. 
Türkiye Diyanet Vakfımız, her yıl olduğu gibi bu yıl da “Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin” şiarıyla hayır ve hasenatımızı, fitre ve zekâtımızı ihtiyaç sahipleriyle buluşturmaya devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı  2021 yılı ramazan programı kapsamında yurt içinde 81 il ve tüm ilçelerde, yurt dışında da 75 ülke 208 bölgede Ramazan’ın manevini iklimini yaşatmaya çalışıyor. Bu mübarek ayda  kimsesizlerin kimsesi olmaya ve dünyanın dört bir yanında veren elle alan el arasında köprü olmaya devam etmektedir. İşte bu bağlamda bizler bulunduğumuz mahaldeki vatandaşlarımızın fitre ve zekâtlarını Türkiye Diyanet Vakfı  ile buluşturarak ülkemizde ve 75 ülkede ihtiyaç sahipleri ile aramızda köprüler kurmaya devam ederek, ihtiyaç sahiplerinin yaralarına merhem, acılarına ilaç, hastalıklarına şifa olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantı din görevlilerinin konuyla ilgili görüş ve önerilerini beyan etmelerinin ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu